"אני קורא למשרד התמ"ת לעשות הכל כדי לקבוע בחוק את מסלול התעסוקה לסיוע למפעלים כדי לקדם את הנושא החשוב ביותר, שהוא ירידת האבטלה. פניציה קלטה השנה עשרה עובדים בלבד, וזה בהחלט לא מספיק" - כך אמר היום (ה') יו"ר התאחדות התעשיינים, ומנכ"ל פניציה, עודד טירה, בכנס השנתי של מכון הייצוא בת"א.
"אנחנו מוכרים בחו"ל כי אנחנו רוצים כסף. אנחנו לא מוכרים בארץ כי בארץ לא משלמים, וכי התנודתיות בכלכלה העולמית קטנה מהתנודתיות בביטחון בארץ", אמר טירה. "כשיש שניים או שלושה פיגועים בישראל, כל מי שמוכר בארץ מרגיש בכך. כל זה מראה את צדקת המנטרות שלנו: הכל תלוי בייצוא, צמיחה ללא יצוא היא אינפוזיה קצרת טווח".
מכירות מפעל הזכוכית פניציה, המייצא ל-250 לקוחות ב-26 מדינות, גדלו ב-2003 ב-20% והסתכמו ב-350 מיליון שקל. לדברי טירה, החברה הקימה קו ייצור חדש בהשקעה של 18 מיליון שקלים, והוא צפוי להגיע למכירות של 100 מיליון שקל בשנה. המפעל מקבל סיוע ממשרד התמ"ת במסלול מענקים.
"מי יגיד היום שלא צדקנו?"
יו"ר מכון הייצוא, שרגא ברוש, שנאם באותו אירוע, אמר: "לפני תשעה חודשים חזיתי שהייצוא יהיה הקטר שיוציא את המשק מן המיתון. מי יגיד היום שלא צדקנו? תספרו את המסעדות שנסגרו מאז שהחלה קריסת ההיי-טק ותדעו כמה מסעדות ייפתחו בחודשים הקרובים עם התאוששות הייצוא".
עוד טען ברוש כי מבין כל המדינות שברמה כלכלית דומה לישראל, באירופה ובמזרח הרחוק, מכון הייצוא הישראלי מקבל את התקציב הקטן ביותר.