לאחר חבלי לידה ארוכים, הנמשכים מאז 2002, נפתח לאחרונה שוק הצמיגים בארץ ליבוא מקביל: משלוח ראשון של צמיגים מתוצרת מישלן, פירלי וברי - דג'סטון הגיע לארץ מהולנד באמצעות חברת "ג.מ. פורטל".
במשרד התחבורה מעריכים, שבעקבות המשלוח הראשון יגיעו לארץ צמיגים נוספים באמצעות יבוא מקביל. ההערכה היא, שהיבוא המקביל עשוי להוזיל את מחירי הצמיגים בארץ בשיעור של 20%-30%.
הצמיגים שכבר יובאו לארץ אושרו על ידי מכון התקנים, ובידי היבואן יש אישור מקורי ממעבדה בחו"ל, כי הצמיגים עומדים בכל דרישות התקן ותאריכי היצור.
לפי הוראות משרד התחבורה, הצמיגים המיובאים ביבוא מקביל חייבים להיות מסוג שהותר לשימוש על ידי יצרן הצמיגים, וחייבים להופיע במחירון של היבואן הרשמי של הצמיגים האלה. לטענת היבואנים הבלעדיים של צמיגי מישלן וברידג'סטון, המשלוח שהגיע לארץ כולל צמיגים שאינם מופיעים במחירון של יבואן הצמיגים הרשמי ואינם מיובאים על ידו לארץ. לטענת היבואנים, אסור היה לייבא את הצמיגים האלה לארץ.
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה, כי הצמיגים שלגביהם נמסרה התלונה, הם צמיגים שמורכבים על כלי רכב המגיעים לארץ בהרכבה ראשונית (כלומר, הם מגיעים לארץ כשהם מורכבים על מכוניות חדשות המיובאות לארץ על-ידי יבואני הרכב), ולכן הם עומדים בדרישות הנוהל. לדברי משרד התחבורה, גם אם ליבואנים הרשמיים אין עדיין צמיגים כאלה במלאי, הם ייבאו אותם בקרוב, שכן השוק ידרוש זאת.
יבואני הצמיגים דוחים את התגובה של משרד התחבורה. "יבואני הרכב מיידעים אותנו על כל צמיג חדש, המורכב על מכוניות שהם מביאים לארץ, וכל צמיג כזה נכנס תוך זמן קצר למחירון. מישהו מנסה לכסות על פאשלה שנעשתה", אמר אבי כתב מחברת "מכשירי תנועה", המייבאת את צמיגי ברידג'סטון לישראל. כתב אומר, כי היבוא המקביל לא יביא להורדת מחירים, בגלל העובדה שהתחרות בשוק גדולה, והרווח של היבואנים נע סביב 20% בממוצע, רווח שממנו קשה לרדת אם מייבאים את הצמיגים לפי כל הכללים והתקנות.