מאמן נצרת עילית, איווניר: 'עלייה היסטורית שלנו'

מוטי איווניר חגג עם שחקניו את ההעפלה לליגת העל ולא שכח לפרגן להפועל רעננה: "מגיע להם פרס הגינות על שהגיעו לקרית שמונה ונלחמו". לופא קדוש: "הפסדנו בקרב על העליה מזמן"

משה גוזגל פורסם: 22.05.04, 20:00

לפני ארבע שנים, כשהייתה נצרת עלית ממוקמת בתחתית הליגה השלישית, הגיע אבשלום נוריאל לקבוצה, והחליט שהוא רוכש אותה ומעלה אותה לליגת העל. תוך שנתיים עלתה הקבוצה לליגה הלאומית. היום (ש'), לאחר תקופה קצרה כל כך, הצליחה הקבוצה להעפיל לליגת העל, לאחר שסיימה בתיקו חוץ 1:1 מול הפועל כפר-סבא, שהובילה את הליגה לאורך רוב שלבי העונה והחמיצה בסיום את ההעפלה לליגה הבכירה.


הפועל נצרת עילית
העולה החדשה, נצרת עילית (חגי אהרון)

 

"זה לא היה בתוכניות שלנו להגיע השנה לליגת העל, אבל עשינו את זה" אמר נוריאל בסיום המשחק. "יש לנו קבוצה צעירה, מוכשרת, שעם תקציב מאוזן הצליחה לעלות ליגה. ההישג מגיע לעיר. יש לנו עירייה שתומכת, ואני מאושר. לגבי העונה הבאה, אני עדיין לא יודע מה קורה. עדיין לא ידוע אם אמשיך בקבוצה, אבל בכל מקרה יש לנצרת עילית קבוצה מסודרת, שתוכל להמשיך ולהתקיים גם בליגת העל".

 

מאמן נצרת עילית, מוטי איווניר, שאימן לפני שנתיים את הפועל כפר סבא, היה נרגש מאוד מההישג. "זו התרגשות עצומה. עברו עלי שנים מאוד קשות בכדורגל הישראלי, ועכשיו אני מרגיש מצוין" אמר איווניר. "זו עליה היסטורית שלנו. הגענו לכאן כדי לנצח, אבל לא הצלחנו לשחק במחצית הראשונה כפי שרצינו. במחצית השנייה שיחקנו טוב יותר והצלחנו להבקיע את השער שהעניק לנו את העליה".

 

איווניר נתן את מירב הקרדיט לחניכיו שהיו לטענתו הגורם המרכזי בהישג. "יש לנו שחקנים נפלאים, שעשו את הכל ואני מודה להם" אמר איווניר. "הם העלו את הקבוצה ליגה, בניגוד לכל הציפיות וכל ההערכות של הפרשנים והעיתונים. אנחנו קבוצה טובה, עשינו את זה בזכות, ואני מאושר מאוד. אני גם רוצה להגיד שמגיע לפועל רעננה פרס הגינות על זה שהם הגיעו לקרית שמונה ונלחמו כשלא הייתה להם שום מטרה. הם קבוצה טובה, והם החזירו את ההגינות לספורט".

 

בלם הקבוצה, רונן פייגנבוים, שהחמיץ עם הפועל ירושלים את העליה לליגת העל במחזור האחרון של העונה בשנה שעברה, אמר: "אני מאושר. בשנה שעברה הפסדתי את העליה עם הפועל ירושלים במחזור האחרון. עכשיו עשיתי את זה, ואני המאושר באדם. אני מקווה שאנחנו נשחק טוב ככה גם בעונה הבאה בליגת העל".

 

קדוש: הפסדנו בקרב על העליה מזמן

 

בהפועל כפר סבא התקשו להשלים עם ההפסד בקרב העליה. עם הישמע שריקת הסיום, פרצו רבים משחקני הקבוצה בבכי. חלק מהאוהדים הרבים שהגיעו קיללו את חלקם כמו גם את המאמן לופא קדוש והאשימו אותם בכשלון. קדוש הסכים כי מדובר באכזבה, אך טען כי הקרב הופסד לפני מחזורים רבים. "לא הפסדנו את האליפות ואת העלייה לליגת העל היום, אלא כבר לפני מספר מחזורים כשלא שיחקנו טוב ואיפשרנו לקבוצות לצמצם את הפער מאתנו" אמר קדוש.

 

"שיחקנו משחק התקפי במטרה לנצח. לשופט היה חלק גדול בעובדה שלא עלינו. הוא לא שרק לפנדל ברור במחצית הראשונה. אין לי טענות לאף אחד" הוסיף קדוש. "שיחקנו טוב, שיחקנו כדורגל חיובי, אבל לא הצלחנו להבקיע. נצרת התגוננה עם עשרה שחקנים. לא הצלחנו לפרוץ את הבונקר. אני נמצא הרבה שנים בכדורגל, ואני יודע שיש גם אכזבות כמו שיש אכזבות ושמחה".