במשך שתי יממות ערכו לוחמי מג"ב-רמון סריקות אחרי הנשק, שעל פי המידע המודיעיני, הוטמנו באזור הגבול. הסריקות נערכו בפיקודו של קצין המבצעים של מג"ב רמון, רב פקד כאמל פארס.
הלוחמים, בשיתוף גששים של צה"ל, מצאו הבוקר את אמצעי הלחימה תחת ערימת אבנים, במקום הנקרא עזוז, סמוך לגבול. במקום נמצאו שישה רובי קלצ'ניקוב ושש מחסניות. שוויו בשוק של כל רובה קלצ'ניקוב מוערך בכ-2,000 דולר.
זו אינה הפעם הראשונה בשנה האחרונה בה נתפסים אמצעי לחימה בסריקות על הגבול. במג"ב מעריכים כי בעקבות פעולות צה"ל ברפיח בשבוע האחרון, ניסיונות ההברחה ימשיכו.
"הלחץ שמפעיל צה"ל על המנהרות ברפיח וגילויין, מושך את המבריחים מזרחה, אל גבול השלום הפרוץ עם מצרים. על הפלטפורמה הפלילית של מבריחי הסמים, אנחנו ככל הנראה צפויים לראות בתקופה הקרובה פעילות מוגברת של ניסיונות הברחת אמצעי לחימה, הן לגורמים פליליים והן לגורמים חבלניים דרך גבול זה", אמר ל-ynet גורם במג"ב.
בשלב זה אין עצורים בידי כוחות הביטחון. החקירה הועברה לידי השב"כ.