..."טויוטה הייבריד סינרג'י דרייב", כך בדיוק מכונה יחידת הכוח של הפריוס הידידותית לסביבה, שזכתה בתואר "מנוע השנה 2004". אותה יחידה אגב, המשלבת מנוע בנזין ומנוע חשמלי בטכנולוגיה מתקדמת, זכתה בשלושה פרסים נוספים בתחרות היוקרתית - "המנוע החדש הטוב ביותר", "החסכוני ביותר" ו"יחידת הכוח הטובה ביותר בנפח בין 1.4 ל-1.8 ליטר".
בכך מחליפה טויוטה במקום הראשון את מנוע הוואנקל של מאזדה RX-8, שזכה בתואר ב-2003, יחד עם "המנוע החדש הטוב ביותר" ו"יחידת הכוח הטובה ביותר בין 2.5 ל-3.0 ליטר". התואר האחרון, אגב, נשאר לזכותו של ה-RX-8 גם השנה.
אין התקדמות?
אלא שמעבר לחגיגה הגדולה של טויוטה, העובדה הבולטת ביותר בתחרות השנה היא זכייתם של מנועים מוכרים ולא חדשים דווקא, יחידות כוח שזכו בתארים גם שנה שעברה. כך זכה המנוע ההיברידי של הונדה אינסייט שוב בתואר "הטוב ביותר מתחת ל-1.0 ליטר", מנוע ה-1.3 של הונדה סיוויק בתואר "הטוב ביותר בין 1.0 ליטר ל-1.4". ומשלימה את שלישיית הונדה היא היחידה המדהימה שממוקמת בחרטום ה-S2000, בקטגוריה "1.8 עד 2.0 ליטר".
ב.מ.וו קטפה שוב פרס ראשון עבור מנוע ה-2.5 ליטר שלה בקטגוריית "2.0 עד 2.5", ואילו מנוע ה-M3 סיים שוב ראשון בקטגוריית ה-"3.0 עד 4.0 ליטר". בקטגוריה "מעל 4.0 ליטר" זכה (שוב) ה-V10 האדיר של פולקסווגן טוארג, שתיין הסולר המרשים בעולם.
האם המנוע של מכוניתכם זכה בפרס או הגיע למקום גבוה ברשימה? אתם מוזמנים לבדוק בתוצאות:











