תאונת דרכים קשה באשקלון: יובל וגיא ויינר, תאומים בני 10, נהרגו הלילה (שבת), לאחר שהמכונית בה נסעו התנגשה במשאית חונה באשקלון. בני-משפחתם תרמו את הקרניות ומסתמי הלב שלהם. בתאונה נפצעו באורח בינוני עד קשה אחותם בת ה-16, תבל, ואמם, רחל, בת 52, שנהגה ברכב. היום חל שיפור במצב האם, שהוגדר כבר כקל עד בינוני.
שלוש ניידות טיפול נמרץ של מד"א שהגיעו למקום קבעו בשטח את מותו של יובל. מצבו של אחיו התאום גיא הוגדר אנוש והוא הועבר לחדר הטראומה בבית החולים ברזילי בעיר. מאוחר יותר מת מפצעיו.
מחקירה של המשטרה עולה כי האם ושלושת ילדיה, תושבי אשקלון, נסעו במכונית מסוג מאזדה. לפניהם נסעו במכונית נפרדת אב המשפחה, יחד עם הסבתא, ומאחוריהם נסע קרוב משפחה נוסף, שהיה עד לתאונה. מסיבה שאינה ברורה, סטתה האם מכיוון הנסיעה ופגעה במשאית חונה, בצומת הרחובות מנחם בגין ואנה פרנק בעיר.
מפקד מרחב לכיש, ניצב משנה ניסים מור, אמר: "הנתיב שבו נהגה הנהגת מותר לחניית משאיות, אולם, המשאית שהיא פגעה בה גלשה מעבר לחניה המותרת. אך לא המשאית היא הגורם לתאונה. הסטייה לכיוון המשאית היתה באופן מפתיע. אין סימני בלימה על הכביש והנושא ייבדק".
מור הוסיף, שלאור החבטה הקשה מהמשאית נפתחו כריות האוויר במכונית, ובלמו בצורה משמעותית את הפגיעה בנוסעים הקדמיים. מאחור ישנו הילדים כשהם קשורים בחגורת הבטיחות.
בני המשפחה היו בדרכם חזרה מתל אביב, ממסיבת יום הולדת של האח הבכור. בשבוע הבא היו אמורים התאומים לחגוג את יום הולדתם העשירי.
הפרמדיק ניר מיכל, שהגיע למקום התאונה, סיפר ל-ynet: "הבת תבל הייתה מחוץ לרכב כשחילצנו את אחיה מתוך הרכב. אחיה גיא, היה פצוע אנוש, וניסינו לבצע בו פעולות החייאה. האם הייתה אף היא בתוך הרכב. כולם היו חגורים בחגורות בטיחות".
רבים הגיעו היום לבית המשפחה לנחם את האבלים. משפחת ויינר מונה שישה ילדים, התאומים היו בני הזקונים. האב היה לאורך כל היום בבית החולים, וליווה את בני משפחתו הפצועים.
חבר של הבת, טל, סיפר: "אתמול הם חגגו יום הולדת לאח הבכור אחיעד, שהוא נשוי וגר בתל אביב".
לדבריו, "התאומים היו ילדים חביבים, חכמים, גאוות המשפחה, לידתם הביאה שמחה רבה למשפחה כבני זקונים".
בכביש בו אירעה התאונה, בכניסה הצפונית לאשקלון, חונות משאיות רבות לאורך כל שעות היום. תושבים באשקלון כבר התלוננו פעמים רבות שחניית המשאיות בכביש מפריעה לתנועה.
הולכת רגל נהרגה בתאונת פגע וברח
תאונות נוספות: הולכת רגל נהרגה הבוקר בתאונת פגע וברח לאחר שחצתה את כביש 412, בסמוך לצומת בית דגן מכיוון דרום. נהג הרכב הפוגע נמלט. צוות מד"א שהגיע למקום קבע את מותה.
ההרוגה, שולמית ויצמן, תושבת ראשון לציון בת 43, נפגעה כאשר רכב הגיח מאחוריה ופגע בה בעת שצעדה על שולי הדרך.
בסריקות שערכה המשטרה אותר רכב החשוד כמעורב בתאונה באזור התעשייה הישן של ראשון לציון. בעל הרכב, תושב העיר בן 29, מכחיש את מעורבותו בתאונה.
כמו כן, הולך רגל בן 40 נפצע הבוקר קשה לאחר שנפגע ממכונית בכביש ברקת-שוהם. אמבולנס מד"א פינה אותו לבית החולים תל השומר.
מתחילת השבוע נהרגו בתאונות דרכים בכבישי הארץ 15 בני אדם. 221 בני אדם נהרגו מתחילת השנה בכבישים. זאת, לעומת 173 בני אדם שנהרגו בתאונות דרכים בתקופה המקבילה אשתקד.