באחרונה הגיע לישראל הדור השלישי של שתלי הסיליקון, שנקרא "שתלי סיליקון ג'ל בצמיגות גבוהה" מתוצרת חברת Sebben. "אפשר להגיד שעולם הסיליקון, בדומה לשטחים טכנולוגיים אחרים, תפס בשנים האחרונות תאוצה ניכרת", אומר הפלסטיקאי ד"ר עמירם בורשטיין. "בניגוד לתקופות קודמות בהן דור של תותבות נמדד בעשור או אפילו שני עשורים, אנחנו עדים עכשיו להתפתחויות בסדר גודל של שנה-שנתיים, שבהן הכל פשוט מתהפך. זה מאוד דרמטי".
שתלי הסיליקון החדשים אנטומיים ומכילים ג'ל סיליקון סמיך מאוד שנדחס בלחץ גבוה לתוך מעטפת השתל. ג'ל הסיליקון יציב מאוד ובכך מבטיח שמירה על צורת החזה למשך זמן ארוך מאוד וביטחון כמעט מלא בפני דליפות. הסיליקון הוא כה סמיך עד שניתן לגזור את השתל במספריים ועדיין לשמור על צורתו. הג'ל אינו נשפך ואינו דולף. שתלי הסיליקון החדשים אושרו על ידי משרד הבריאות.
השתלים הקודמים: דחייה ודליפה
"הדור הראשון של הסיליקון", מספר ד"ר בורשטיין, "שהשתמשו בו כבר לפני 35 שנה בניתוחי הגדלת והרמת חזה, היו תותבות עשויות מסיליקון נוזלי עם מעטפת חלקה ולא מחוספסת, שהיו להן אחוזי דחייה של 30%-35%. בשנת 85' הופיעו התותבות המחוספסות, ואז הופחת משמעותית אחוז הדחייה לסדר גודל של 3%-5%".
"אחרי שצמצמו בצורה דרמטית את בעיית הדחייה", מפרט ד"ר בורשטיין, "נותר חשש מדליפה של התותבת. על מנת לפתור את הבעיה הזאת נולדו התותבות עם סיליקון ג'ל, במקום שמן סיליקון. הן הופיעו בעולם ב-94' והגיעו לישראל בסביבות 2000. מהתותבות האלו כמעט ולא ראינו מקרים של נדידת סיליקון לאזור בית השחי, שיכול לסתום את דרכי הלימפה".
השתל החדש: קשה ולא עושה גלים
"בצד היתרונות ניתן למנות את זה שהסיליקון מהדור החדש שומר יותר טוב על צורתו ומרים יותר טוב שדיים נופלים ועשוי אפילו לחסוך ניתוח להרמת חזה. שנית, הוא סיליקון קשה וגבוה, חזק בהרבה, וגם לא 'עושה גלים', כלומר גורם לשד להיראות קצת גלי. הוא נותן פתרון לבעיה שלא היה לה פתרון. דבר שלישי ואחרון – הוא יותר בטוח, ויש לו הרבה פחות דליפות. בצד החסרונות – הוא מעט יותר קשיח למגע וצורך צלקת החדרה מעט יותר גדולה".
"הדור השלישי, סיליקון ג'ל בצמיגות גבוהה, הגיע לארץ בחודשים האחרונים, והוא כולל, בין היתר, תותבות אנטומיות, שהן יותר שטוחות, בעיקר מלמעלה, כדי להקנות מראה טבעי. התותבות האנטומיות הן הרבה יותר טובות, והן כמעט ולא דולפות. עכשיו ניתן לקבל כל תותבת בכל צורה – שטוחות או נמוכות (מראה טבעי), אנטומיות (נמוך יותר מהטבעי) וגבוהות (גבוה יותר מהטבעי)".
"ניתוחים להגדלת חזה, בלי הרמה, עולים אצלי בממוצע בסביבות 16-17 אלף שקל", הוא מפרט. "יש ניתוחים מעט יותר זולים, ויש גם ניתוחים יקרים יותר. מרבית הניתוחים מתבצעים בהרדמה מקומית. הסיליקון החדש הוא לדעתי בשורה אמיתית. זאת לא קפיצה קטנה: הסיליקון עצמו יותר בטוח והוא מאפשר לטפל בדברים שלא היה להם פתרון עד כה".
מושתלת: "היה שווה כל רגע"
נטלי חמו, מדריכת ספינינג בת 33 מראש העין, שנותחה על ידי ד"ר בורשטיין: "העבודה שלי היא עבודה עם הגוף, ולכן רציתי לעשות ניתוח להגדלת חזה. אני מאוד רזה וגבוהה, יש לי גוף טוב וזה מה שהיה חסר לי.לפני הניתוח הייתי מאוד שטוחה ולא היה לי בכלל חזה. לפני שנה נותחתי אצל רופא אחר עם שתלים ישנים, ובאחד מהם נוצרה לי גליות. אני מאוד גרומה למעלה, אז זה היה בולט לעין.
"השתל בניתוח השני הושתל מתחת לשריר – וזה הבדל של שמיים וארץ מהניתוח הראשון. עשיתי גם שתלים יותר גדולים. ד"ר בורשטיין אמר לי להמתין בסבלנות שבעה חודשים עד שיגיעו השתלים מהדור החדש עם ג'ל בצמיגות גבוהה. ההמתנה באמת השתלמה, ולמרות שההחלמה מהניתוח אצלו הייתה קשה יותר מאשר אחרי הניתוח הראשון – זה היה שווה כל רגע".