ראש עיר בצרות? שני חברי מועצה מקריית שמונה הגישו לפני הצהריים (יום ד') תלונה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) במשטרת זבולון, נגד ראש עיריית קריית שמונה, חיים ברביבאי. השניים טוענים, כי ברביבאי עבר על חוק מימון המפלגות במהלך מערכת הבחירות האחרונה.
על פי מסמך שפרסם לאחרונה העיתונאי יואב יצחק, מימנו גורמים עסקיים מקריית שמונה חלק נכבד ממסע הבחירות של ברביבאי, בכך ששילמו ישירות לבית הדפוס שבו הודפסו שלטי הבחירות של ראש העירייה. בין הגופים המוזכרים במסמך, מלבד תנועת הליכוד, גם קניון שפועל בעיר, חברות בנייה ומפעלים. על פי המסמך, שנכתב על נייר רשמי של בית הדפוס, שילמו החברות קרוב ל-60 אלף שקלים למימון הקמפיין.
על פי חוק מימון המפלגות, נאסר על תאגידים וחברות לתרום כסף או שווי כסף למפלגות, זאת בכדי למנוע הטיה וניגוד עניינים בעתיד, בקבלת ההחלטות בנושאי מכרזים וכדומה.
אחד המתלוננים, חבר המועצה אלירן ביטון (עתיד): "הגשנו את התלונה כדי לדעת מי באמת מימן את קמפיין הבחירות של חיים ברביבאי. אנחנו מבקשים מהיאח"ה לבדוק אם יש אמת בפרשה, אם הייתה עבירה על החוק ואם כן מי אחראי לה. יש לנו מחויבות ציבורית לעשות את הצעד הזה, ושום דבר פה לא אישי".
לדבריו, הוא וחבריו פועלים לשקיפות מלאה בפעולות הרשות, ולשלטון נקי מלחצים וניגודי עניינים. הממצא היחיד שיש כרגע בידיהם הוא המסמך של בית הדפוס.
ראש עיריית קריית שמונה ברביבאי שוהה כעת בחו"ל. מקורביו אמרו כי הוא אינו חושש מחקירה: "אין לנו מה להסתיר. אנו מברכים על הגשת התלונה ומשוכנעים כי האמת תצא לאור. ראש העירייה לא היה מעורב כלל בניהול המטה, והוא משוכנע שראשי המטה והפעילים פעלו בהתאם לחוק מימון מפלגות".