רגל חזיר במרכז פריז

המנות במסעדת Au Pied de Cochon בפריז לא היו פורצות דרך אבל חומרי הגלם שלהם מצוינים. וכולן טופלו נכון מאוד. הגבינות היו כאלה טובות, כאלה צרפתיות, כאלה מתנפלות בתאווה על הבגט שלא רצינו להזמין אחריהן קינוח

זיו לנצ'נר פורסם: 28.06.04, 13:50

מסעות העבודה של אוכל הכל, שתכליתם היחידה היא חיפוש מ אחר מקורות מזון ועונג לקוראיו, הטריחו אותו הפעם עד פריז הרחוקה, שגם בה, על פי השמועה, אפשר למצוא משהו לאכול.

 

ואמנם, נאכלו שם בחשק רב מאפים ותבשילים, בשרים ודגים, פירות-ים ופירות-יער, מגדנות וממתקים. אין בעולם 400 מלה שיקיפו את היריעה, ולכן נתמקד הפעם ברגלו של החזיר, או ליתר דיוק, במסעדה הנושאת שם מטורלל זה, "Au Pied de Cochon ". היא נמצאת באיזור לה-האל, לא הרחק ממוזיאון הלוברה - למקרה שאתם תרבותיים וגם הולכי-רגל לא רעים.

 

המסעדה החביבה - יראי שמיים מתבקשים לכסות את העיניים - מעוצבת כחזיריה אחת גדולה: פסלוני חזירונים בחדרים, ידיות חזירוניות לדלתות, חזירונצ'יקים על מעקי המדרגות. העיצוב הכללי צעקני וגרוטסקי, ובאותה עת מושקע ועליז. עצה קטנה לכניסה: אל תבקשו שולחן ללא-מעשנים. יגלו אתכם לקומה העליונה והנידחת, הרחק מכל הסועדים הנורמליים. לפעמים, עישון פסיבי עדיף על נידוי.

 

מדמואזל שישבה מולי עשתה קולות קוקטיים של "לא יודעת עד כמה אני רעבה", ולכן פתחנו בראשונה אחת, משותפת: סלט שרימפס וכרובית (14 יורו. המחירים, כפי שאתם מבינים, לגמרי אירופיים). על עלי רוקט ורוטב מעניין ממשפחת הפסטו הוגשו שרימפסים בשרניים וכרובית שנפרסה לרוחב ביד מדויקת. כראשונה, היתה זו מנה נכונה, מעודנת, מרעננת ומעודדת תיאבון.

 

ואכן, התיאבון של מדמואזל הלך ופרח, ואיתו אבחנות חדות על החיים (ועל מסייה!). כך, ובסיוע יין בורדו אדום, פשוט וחביב (chateau volland, 10 יורו לחצי בקבוק), הגענו בשלים לעיקריות. היה לנו פילה של דג מולית (mullet) אדום על מצע תרד עם אגוזים. הוא הגיע ברוטב חרדלי מוצלח ומשפר, בצד תוספת חמודה של קרקרון, מין פולנטה כזו מקמח תירס וגבינה צהובה. דג נחמד, ענוג וקל (24.50 יורו). והיה גם סטייק סירלוין טיפוסי, נתח משובח שלווה בעגבניה בתנור, צ'יפס דקיקים ושעועית ירוקה (19.50 יורו).

 

המנות לא היו פורצות-דרך, לא הוכנו או הוגשו באופן יוצא מגדר הרגיל, אבל כל חומרי הגלם שלהן - משרימפ ועד עגבניה - היו מצוינים, טריים וטעימים, וכולן טופלו נכון מאוד. בלי פיספוסים. הספציאליטה של Au Pied de Cochon , אומרים אכלני הבית, הם פירות-ים, שאכן נראו מבטיחים על שולחנות סמוכים, במגשים גדולים ועמוסים, ומרק בצל, שגם עליו פסחנו (היה נורא חם).

 

לעומת זאת, לא ויתרנו על צלחת גבינות (8 יורו) - שילוב מקסים של קממבר, גבינת עזים, גבינת בקר קשה ובשלה ועוד אחת ממזרה, ששמה חמק, אך לא טעמה. הן היו כאלה טובות, כאלה צרפתיות, כאלה מתנפלות בתאווה על פיסות הבגט, שלא רצינו להזמין אחריהן קינוח. אם לשיא יש טעם כזה, למה לא לגמור ככה.

 

אבל אתם יודעים מי אני. גם בפריז, גם ביציאה מרגל החזיר, חזירון נשאר חזירון. אז קנינו בפאטיסרי קטן שני מרנגים ענקיים - אחד פיסטוק, אחד שוקולד - ואכלנו אותם בכיכר קונקורד. לא פשוט להיות אוכל הכל בפריז.

 

Au Pied de Cochon, 6 rue Coquilliere, Paris. 

טלפון: 01400137700