הסרט "שרק 2" רק יצא למסכים בארה"ב, וכבר רמס את הקופות ושבר שיאי צפייה: הוא נכלל ברשימת עשרת הסרטים הרווחיים בכל הזמנים והוכתר כסרט האנימציה המצויר הרווחי ביותר בתולדות האנושות. הסרט - פארודיה על אגדות ילדים מפורסמות, על סרטים מפורסמים ועל התרבות הפופולרית - עוסק בהמשך מעלליו של היצור המפלצתי הירקרק והנרגן ורעייתו הנסיכה פיונה, שזה עתה שבו מירח הדבש היישר לביתם בביצה. הזוג מוזמן לבקר את הוריה של פיונה, מלך ומלכת הממלכה הרחוקה (FAR FAR AWAY), שרוצים להכיר את חתנם הטרי. חברם החמור הקשקשן דונקי מצטרף למסע. הצופים יעקבו אחר ההרפתקאות במהלך מסעם לממלכה ואחר תלאותיהם בארמון.
"שרק 2" אף זכה להיכלל בתחרות הרשמית היוקרתית של פסטיבל קאן האחרון. כרגיל, הכוכבים שתרמו את קולם לסרט התייצבו בהרכב כמעט מלא בריביירה הצרפתית, כדי להירתם למסע יחסי הציבור ולענות על שאלות.
מייק מאיירס, הקומיקאי הקנדי ("עולמו של וויין", "אוסטין פאוורס"), תרם את קולו לדמות שרק המפלצון, שצריך להתמודד עם התיעוב, ההתנגדות והסלידה שחש כלפיו חותנו המלך. "הדבר הכי נחמד בלעשות סרט אנימציה, הוא שלא צריך להתאפר", מצהיר מאיירס בהומור האופייני לו. "ב'אוסטין פאוורס' נאלצתי לפעמים להתאפר במשך שש שעות, ואחרי הצילומים זה היה סיוט להסיר את המייק-אפ. ואילו ב'שרק 2', לא הייתי צריך בכלל להתרחץ אחרי הצילומים".
מה היה הסרט המצויר שהכי אהבת בילדותך?
"'פליקס החתול'".
קשה לחשוב על מישהו שמתאים יותר לדיבוב דונקי החמור שלא יודע לסתום את הפה יותר מאדי מרפי, הקומיקאי השחור, התזזיתי והברברן. "כשעושים את הדיבוב, יש מצלמת וידאו שמקליטה את מה שאתה עושה", הוא מסביר. "הציירים לוקחים את המחוות ואת הבעות הפנים ומוסיפים אותן לסרט, ואז התוצאה קצת מוזרה: מדי פעם אני מסתכל על החמור בסרט ורואה את הבעות הפנים שלי".
איזה דמות אנימציה אתה הכי אוהב?
"באגס באני".
קמרון דיאז, אחת הנשים היותר יפות בהוליווד, התבקשה לתרום את קולה דווקא לדמות הנסיכה פיונה, שהוטלה עליה קללה והיא כעת מכוערת, באותו סגנון של בעלה, המפלץ הירוק. "זה כיף לעשות סרט אנימציה", היא מעידה. "ראשית, לא צריך להתאפר. שנית, זה מאפשר לך המון חופש לעשות בזמן הדיבוב פרצופים שאיש לא יראה אותם לעולם. זה פאן גדול".
איזה סרט מצויר הכי הלהיב אותך?
"'ההוביט'".
השחקן הבריטי המצודד וחובב הגברים, רופרט אוורט, נתן את קולו לדמות הנסיך היהיר והאווילי, צ'ארמינג (מקסים), שאמו הפיה המרושעת והתככנית מנסה לעשות הכל כדי לשדך אותו לנסיכה פיונה במקום שרק. "אני לא חושב שהנסיך דומה לי באופן מוחלט", הוא מצטדק, "אבל יש הטוענים שכן. בכל מקרה, הוא די נחמד. מאחר שהוא מאוד אגואיסט, הייתי צריך לעבוד על האגו שלי ולנפח אותו. ביססתי את האופי של הדמות על שחקן האופי הבריטי הוותיק טרי תומאס, שגילם דמויות גנדרניות, פרחחיות, שברגע שהעלבת אותן הן היו נהפכות לילדים מפונקים".
מה סרט האנימציה שהכי אהבת כילד?
"'ספר הג'ונג'ל'".
ג'ולי אנדרוז, גיבורת ילדותנו, כוכבת "צלילי המוסיקה" ו"מרי פופינס", איבדה את קולה עקב ניתוח לפני כמה שנים. היא התאוששה והשתקמה, והנה היא יכולה לתרום את קולה הקסום לתפקיד המלכה ליליאן, אמה היפה של הנסיכה פיונה, שמנסה להרגיע את בעלה המלך ולהשכין שלום בית. "בצילומי סרט אתה עובד בדרך כלל עם חבורת אנשים, וכאן היה מבאס לעמוד באולפן לבד ולעשות קולות", היא מספרת על חוויית הדיבוב. "מאחר שאתה לא יודע בכלל מה קורה בשאר חלקי הסרט שבהם אתה לא מעורב, נותר לך להתפלל שזה ישתלב בסוף. מזל שיום אחד יצא לי לעבוד עם ג'ון קליז, שתרם את קולו לדמות בעלי, המלך הרולד. אני מאוד מעריצה אותו ובילינו אחר צהריים קסום. צחקנו המון, קישקשנו ושתינו תה, כיאה לזוג בריטים".
יש דמות מצוירת שריגשה אותך במיוחד?
"במבי".
השחקן הספרדי והבעל של (מלאני גריפית), אנטוניו בנדרס, עושה בסרט קולות של חתול וגונב את ההצגה. הוא מדבב את חתול במגפיים - רוצח שכיר ערמומי וחלקלק עם מבטא ספרדי, שהמלך שוכר את שירותיו כדי שיחסל את חתנו הכעור שרק.
"הדמות שיצרנו בסרט שונה מאוד מהחתול במגפיים שהכרנו בילדותנו", מסביר בנדרס. "שינינו הכל. אני בכלל שיחקתי כאן שוב את זורו, ואפילו הכנסתי קטעים מ'מטריקס'. זאת פארודיה אלגנטית ועשויה היטב. דווקא נהניתי לעבוד לבד, כי הייתי מפחד לעבוד עם קומיקאים גדולים כל כך שאני מעריץ, כמו מייק מאיירס, אדי מרפי וקמרון דיאז, אז הרגשתי חופשי לגמרי ליצור את הדמות לבד. הופתעתי מכמות האופי שיכולתי להכניס בעצמי לדמות. חשבתי שזה הרבה יותר טכני ושנהיה קשורים יותר לטכנולוגיה, אבל התהליך היה בסוף ממש מעניין".
מה היה הסרט המצויר שהכי אהבת בילדותך?
"'פיטר פן'".