משחקים מומלצים ל-Xbox

קונסולת ה-Xbox של מיקרוסופט אינה מיובאת ארצה באופן רשמי, ולכן המשחקים שיוצאים עבורה אינם זוכים למספיק תשומת לב. הנה כמה מן הכותרים המבטיחים ביותר שיצאו עבורה בקרוב. כתבה שניה בסדרה

יובל בירב ויוסקה שמם, Vgames פורסם: 09.08.04, 10:05

Kingdom Under Fire: The Crusaders

 

משחקי אסטרטגיה בזמן אמת מעולם לא עבדו היטב על גבי קונסולות, אך נראה ש-Kingdom Under Fire: The Crusaders, משחק ההמשך ל-KUF: A War of Heros - ישנה זאת. הוא ישלב משחקיות RTS עם סוגי משחקיות נוספים, יציג נקודת מבט מגוף שלישי וישלב גם משחקיות פעולה.

 

במשחק, המתרחש כ-50 שנה לאחר קודמו, נשוב לשני הכוחות הלוחמים מהמשחק הראשון - ברית בני האדם ולגיון האופל. ראשית בוחרים צד, ואחר כך באחת מתוך כשש דמויות השייכות לכל צד. ממבט בסרטוני המשחק, נראה כי זהו משחק Hack & Slash סטנדרטי לגמרי.

 

לכל דמות יהיו שלוש צורות התקפה והשחקן יפקד על יחידות אחרות במשחק, בעזרת ממשק פשוט אך יעיל, בעזרתו ניתן להורות ליחידות היכן לעמוד, את מי לתקוף, וכדומה. לרשות השחקן יהיו סוגים שונים ומגוונים של יחידות, כמו אבירים, קשתים, פלאדינים המרפאים את השחקן, ועוד.

 

מעבר למשחקיות המרעננת, אחד המאפיינים האטרקטיביים של The Crusaders יהיה ככל הנראה הגרפיקה. בתמונות ובסרטונים ששוחררו עד כה, ניתן לראות שלבים רחבים ופתוחים, ודמויות מפורטות במיוחד. למרות שמדובר בדמויות עתירות פוליגונים, המשחק יערך בשדות קרב רחבי היקף, ולעיתים יופיעו מעל ל-100 יחידות על המסך. המשחק יוצא בספטמבר.

 

Kameo: Elements of Power

 

משחק פלטפורמות הנמצא בפיתוח מזה מספר שנים. בעוד שמשחקי פלטפורמות אינם מצרך נדיר במיוחד ל-Xbox, אפשר לסמוך על Rare שהתוצאה תהיה נדירה למדי.

 

גיבורת המשחק היא כמובן Kameo, המנסה להציל את אמה מטרולים רשעים. בתחילה נראה כי המשחקיות אינה מיוחדת, אך במבט נוסף מתגלה גימיק חביב למדי. בתחילת המשחק תהיה Kameo נטולת כוחות מיוחדים, מלבד אחד: לאחר הריגת מפלצת, היא תוכל לשאוב את נשמתה, ולקבל את יכולותיה.

 

תוך כדי המשחק, תצבור Kameo כ-50 כישורים שונים ומיוחדים, כמו יכולת לירוק אש, לצלול, ואפילו להפוך לכדור מתכת קוצני. המשחקיות תהיה ליניארית למדי. המשחק יגיע בינואר 2005, ונראה שבהחלט יש למה לצפות.

 

Iron Phoenix

 

חברת Sammy, המפיצה את Iron Phoenix, הגדירה אותו כשילוב בין Counter-Strike ל-Soul Calibur. למרות שבתחילה השילוב הזה לא נשמע ממש הגיוני, כאשר מתחילים להבין את הרעיון מאחוריו לומדים שדווקא יש בו משהו, ושהוא מקורי מאוד. IP אמור להיות משחק פעולה מגוף שלישי, המיועד לריבוי משתתפים דרך שירות ה-Xbox Live. הקרבות במשחק יהיו קרבות מגע בלבד.

 

העלילה מספרת על מטאור שהתרסק על כדור הארץ בתקופת ימי הביניים. נפח שמוצא אותו מחליט להשתמש בו כדי ליצור תשעה כלי נשק חזקים במיוחד. במשך מאות שנים, נערכות מלחמות רבות ועקובות מדם בכדי להשיגם, ובמהלך המשחק תשתמשו בהם, בזירות מקוונות של עד 16 אנשים. כל כלי הנשק מיועדים לקרב פנים אל פנים. למרות שב-IP נבחר בין כמה דמויות, בבסיס יהיה כוחן זהה. אך כל דמות תזכה בכישורים שונים על פי הנשק בו תחזיק. Iron Phoenix צפוי לצאת בסוף 2004.

 

Dead or Alive: Ultimate

 

מאז שיצא DOA הראשון ל-Sega Saturn, זכתה הסדרה לשבחים רבים. לאור ההצלחה הגדולה של DOA 3 החליטה Tecmo לפתח משחק נוסף: Dead or Alive: Ultimate. ממבט ראשון הוא אינו מלהיב כפי שהוא באמת: למעשה, זהו איננו משחק חדש, אלא המרה ל-Xbox של שני המשחקים הראשונים בסדרה. אך מהר מאוד מבינים שלא מדובר בסתם המרה פשוטה.

 

המאפיין החדש והמלהיב ביותר של DOAU יהיה אפשרות למשחק מרובה משתתפים מקוון. יהיה זה משחק המכות התלת מימדי הראשון שיכיל אפשרות כזו. המצב, שיתרחש בשירות Xbox Live, יאפשר לעד שמונה שחקנים לשחק יחדיו, בטורניר. רק זוג או ארבעה יוכלו להשתתף בכל קרב בזמן נתון, ושאר השחקנים יצפו בהם.

 

השינוי הבולט ביותר ב-DOAU יהיה הגרפיקה. למרות שמבחינת תוכן יהיו המשחקים זהים לגירסתם המקורית, המנוע הגרפי שופר פלאים.המשחק יצא באוקטובר.

 

Conker: Live and Reloaded

 

זהו שיחזור של משחק ה-N64 המקורי, Conker`s bad fur day, עם גרפיקה חדשה ומעודכנת לחומרת ה-Xbox. זהו משחק פעולה/פלטפורמות מגוף שלישי, שבמרכזו סנאי בשם קונקר. כשהמשחק המקורי יצא ב-2001, הוא זכה לביקורות נלהבות במיוחד, בעיקר בגלל חוש ההומור השנון והגרוטסקי שלו.

 

Live and Reload יכלול ריבוי משתתפים, שיהיה מבוסס על משחק קבוצתי. הקבוצות יכללו את הסנאים, ומולם את הדובונים הרשעים. זוהי משחקיות פעולה מגוף שלישי, כאשר לרשות השחקנים עומדים כלי נשק כמו רובי סער אוטומטים, משגרי טילים, רובי צלפים, וכדומה. כמו כן יוצעו כלי רכב צבאיים כדוגמת מסוקים, ג`יפים וטנקים. Conker: Live and Reloaded צפוי לצאת בסוף 2004, לקראת החגים.

 

Jade Empire

 

לפני תערוכת E3 של השנה, הכריזה Bioware על Jade Empire, משחק תפקידים חדש מתוצרתה. כמיטב המסורת, נראה כי גם הוא יהנה מהאיכות האופיינית לחברה.

 

המשחק מתרחש על רקע סין העתיקה והמיתולוגית, ויגלגל עלילה מקורית, שתתחיל כשהאימפריה נהנית משפע רב, לאחר שנים רבות של בצורת קשה. בהמשך מגלים כי הקיסר הפסיק את הבצורת בעזרת כשפים ומאגיה שחורה. הכול נראה מוצלח, עד שלאוזני השחקן מגיעות שמועות על רוחות שתוקפות אנשים. אז יש לחקור את העניין.

 

בתחילת המשחק בוחרים בדמות, שאיתה מתקדמים לאורך העלילה. לכל דמות יש דירוג בשלושת היכולות: יכולת התמקדות שמייצגת את כוח המוח, יכולת הצ`י שהיא יכולת הרוח, ויכולת בריאות. כל אחת מהיכולות משפיעה על הקרב - קרב מכות, קרב כשפים, וקרב נשק. דירוג גבוה יעניק לדמות כישורים מיוחדים, כמו האטת זמן, הטלת קסמים, ומהלכים חזקים בחרב.

 

הגרפיקה מבטיחה במיוחד. התמונות והסרטונים ששוחררו עד כה מראים עיצוב שלבים ודמויות מפורט ומלא דמיון. Jade Empire יצא בדצמבר.

 

Unreal Championship 2

 

UC2 יהיה משחק פעולה מגוף ראשון המיועד בראש ובראשונה לריבוי משתתפים. בעיקרו, הוא ידמה ל-Unreal Tournament. השחקנים ימצאו עצמם בזירות לחימה של שמונה שחקנים ומטה. כלי הנשק יהיו גירסאות שונות של אלה הקלאסיים של UT כמו ה-Flak Cannon או ה-Shock Rifle. אך כאן נגמר הדמיון, ומתחילים מאפיינים מקוריים.

 

בפעם הראשונה בסדרה, יוכלו השחקנים לעבור מזווית ראייה של גוף ראשון לגוף שלישי. הסיבה לכך היא ש-UC2 יכיל קרבות מגע. בנוסף לנשק הבליסטי הקלאסי, השחקנים יחזיקו בכלי נשק לטווח קרוב. המשחק יכיל לפחות 12 דמויות שונות, שלכל אחת מהלכים ומכות ייחודיים.

 

המנוע של UC2 מבטיח גרפיקה יוצאת מן הכלל. המשחק ישתמש במנוע ה-Unreal העדכני, בגירסה שהותאמה במיוחד ל-Xbox. בזכות המנוע, מובטחת גרפיקה מהממת ומגוון אפקטים. המשחק צפוי לצאת באוקטובר.

 

Fable

 

משחק תפקידים המתרחש בעולם פנטזיה אפי, בו יוכל השחקן להחליט בדיוק כיצד לפתח את דמותו - האם להיות גיבור המציל חיי אדם, או פושע שמשתמש בכוחות האופל לטובתו? העניין המרכזי ב-Fable היא המשחקיות שלו, שמבטיחה להיות לא ליניארית במיוחד. בניגוד למשחקי תפקידים בהם השחקן מקבל נקודות ניסיון ובוחר באיזה כישורים להשקיע אותן, כאן כישורי הדמות יתפתחו בהתאם להחלטות. 

 

שחקן שיעדיף לבצע קסמים יגלה שכישורי הדמות בתחום מתגברים. מאידך, שחקן שיתמקד בקרבות מגע יגביר את היכולות הפיזיות של הדמות. ההתפתחות תתבטא גם בצורה גרפית, כך ששחקן שידאג להילחם הרבה יפתח שרירים. המראה ישקף גם את אופי הדמות, בעקבות ההחלטות המוסריות שתקבל. דמותו של שחקן שיהיה רע - תראה מרושעת, בעוד ששחקן טוב יזכה את דמותו במראה אצילי. גם האינטראקציה עם שאר הדמויות תהיה מושקעת למדי: הדמויות יזכרו את המוניטין ומעשיו של השחקן, ויגיבו בהתאם.

 

Fable יצא בספטמבר הקרוב.

 

Halo 2

 

משחק שצפוי להיות מהמשחקים המלהיבים שיש ל-Xbox, למרות שאינו צפוי לחדש הרבה. עם זאת, הוא ישכלל את המשחקיות של המשחק הראשון. העלילה תהיה דרמטית יותר, ותתרחש בכדור הארץ. יהיה מגוון רחב של כלי נשק, ואפשרות לאחוז בשני כלי נשק במקביל, אחד בכל יד. בהתאם, יהיו גם יותר כלי רכב, כשהמשחק יכיל גירסאות משופרות לכלי הרכב מהמשחק הראשון, וגם כמה חדשים לגמרי. גם היכולות של מאסטר צ`יף יהיו מגוונות יותר, כמו היכולת לרוץ או לקפוץ על רכב נוסע.

 

גם הגרפיקה של Halo 2 תשופר, באמצעות מנוע חדש שנבנה מהבסיס, על מנת שיתאים לחומרת ה-Xbox. כתוצאה מכך, המנוע יכיל מודלים מפורטים יותר, ושלל אפקטים כמו Bump Mapping מתקדם ואפקטים של תאורה והצללה דינמית. מעבר לכך, המנוע יכיל גם מודל פיסיקאלי מציאותי כיאה למשחקים מודרניים. ו-Halo 2, שיצא בנובמברף יאשפר משחק מרובה משתתפים בשירות Xbox Live.

 

לכתבה הקודמת: משחקים חדשים ל-Cube.