נבחרת לטביה נחשבת ליריבה החזקה ביותר של ישראל על הכרטיס לאליפות בבלגראד, בבית חלש יחסית שכולל גם את בולגריה ופורטוגל. למרות זאת, טל בורשטיין, אינו סבור שהתוצאה שתשיג בישראל הערב (ד', 17:40. שידור ישיר בערוץ 10) בעיר וונטספילס תשפיע יותר מדי על תמונת הבית הסופית. "משחק ראשון הוא תמיד משחק קשה" אמר אמש בורשטיין. "נשתדל לעבור את המשחק הזה בשלום, כי זה אחד מהמפתחות להמשך הדרך. עם זאת, בין אם ננצח ובין אם נפסיד, זה לא אומר כלום לגבי ההעפלה שלנו. עדיין, ניצחון ייתן לנו דחיפה מורלית גדולה".
פורוורד פאו"ק סלוניקי, עמית תמיר, לא לקח אמש חלק באימון מאחר שלא התאושש עדיין ממחלתו. עם זאת, תמיר צפוי לעמוד לרשותו של קצורין במשחק.
מאמן לטביה, מויז'ינקס: "ישראל פייבוריטית"
מאמן נבחרת לטביה, קארליס מויז'ניקס, פירסם אתמול את רשימת עשרת השחקנים שיעמדו לרשותו במשחק מול ישראל מחר בעיר וונטספילס, במסגרת מוקדמות אליפות אירופה - בלגראד 2005.
מויז'ניקס כבר השלים עם העובדה שהכוכב הלטבי הגדול, הסנטר קספארס קמבאלה, לא יתייצב למשחק בגלל מחויבויות קודמות בקבוצתו החדשה יוניקס קאזאן הרוסית. הוא גם נאלץ לוותר על שירותיו של הכשרון העולה אנדריס בידרינש, שמתכונן עם הגולדן סטייט ווריורס לקראת עונת הרוקי שלו ב-NBA. אם לא די בכך, הודיעו גם קספארס ואלטרס, טרויס אוסטלרס, מריוס לאסקה, ריימונד ואייקוליס ולאוניד ואלייקו כי לא ייקחו חלק במשחק מסיבות השמורות עימם.
מחבורת השחקנים המצומצמת שנותרה לבחירתו של המאמן הלטבי, נגרע גם שמו של קספארס ציפרוס (22, 2.12 מ'). הסנטר הצעיר של קאחה סאן פרננדו הספרדית נפצע באימון ויחמיץ את המשחק וישאיר את הלטבים עם מחסור חמור בשחקנים גבוהים (מרטינש סקירמאנטס נותר הסנטר היחיד בסגל) - דבר שמהווה מקור לאופטימיות לנבחרת ישראל ומאמנה מולי קצורין. השחקנים הבולטים שכן זומנו למשחק הם הרכז הצעיר ארמנדס שקלה וכן רוברטס שטלמאהרס ואוביס הלמאניס הוותיקים.
"ההכנות למשחק עברו בסדר, אם לא ניקח בחשבון את הבעיות בהרכבת הסגל", אמר אתמול מויז'ינקס. "אנחנו זקוקים להנהגה של השחקנים המנוסים הלמאניס ושטלמאהרס. בכל משחק הניצחון תלוי בנו, אם כי במשחק מול ישראל, היריבה היא הפייבוריטית".
הסגל המלא של לטביה
סנטרים: מרטינש סקירמאנטס (27, 2.05 מ', ונטספילס)
פורוורדים: אוביס הלמאניס (32, 2.03 מ'. באמברג מגרמניה) קריסטאפס יאניצ'נוקס (21, 1.96 מ'. יופוני ליאז' מבלגיה), אייגארס ויטולס (28, 1.96 מ'. ונטספילס), איבארס טימרמאניס (22, 2.02 מ'. ונטספילס), ארניס וצ'בגארס (ונטספילס).
גארדים: רוברטס שטלמאהרס (30, 1.92 מ'. לייטובאס ריטאס וילנה מליטא), ארמנדס שקלה (21, 1.90. יופוני ליאז' מבלגיה), סנדיס בושקביצ'ס (27, 1.90 מ'. דינאמו מחוז מוסקבה מרוסיה), סנדיס ואלטרס (26, 1.90 מ'. טרייר מגרמניה).