עיראק: עשרות הרוגים בקרבות ברחבי בגדד

עשרות בני אדם נהרגו במהלך קרבות המתנהלים במרכז העיר. עוד שלושה בני אדם נוספים נהרגו בהתפוצצות שתי מכוניות תופת. בין ההרוגים גם כתב של רשת אל ערבייה שדיווח בשידור חי על התקרית שבה נהרג. וגם: עוד איום על חייו של ראש ממשלת עיראק

סוכנויות הידיעות עודכן: 13.09.04, 00:55

עשרות בני אדם נהרגו אתמול (א') בסדרת מתקפות ברחבי בגדד. מספרי ההרוגים נעים בין עשרים, ועד לשישים, על פי אחד הדיווחים.

 

לפחות 17 בני אדם נהרגו ועוד עשרות נפצעו, במהלך חילופי אש במרכז העיר. חילופי האש החלו לאחר שסידרת פיצוצים החרידה הבוקר את מרכז העיר וקולות ירי נשמעו לאורך אחד הרחובות המרכזיים.

 

הדי ההתפוצצויות נשמעו בסביבות השעה חמש לפנות בוקר ונמשכו כשעה. על פי עדי ראייה, כ-12 פצצות מרגמה הושלכו באזור ועשן שחור היתמר מעל מרכז העיר, בו שוכנות שגרירויות רבות ביניהן גם שגרירות ארה"ב. במהלך האירועים ירה מסוק אמריקני לעבר מטרות בעיר. עדי ראיה סיפרו, כי מהירי נהרגו 5 בני אדם. 

 

אחד ההרוגים מירי המסוק הוא כתב רשת אל ערבייה בעיר, שדיווח בשידור חי על התקרית. הכתב, מאזן אל-תומייזי, פלסטיני שעבד ברשת, דיווח על הירי מהמסוק כאשר נפגע בעצמו.

 

לאחר שורת הפיצוצים, החלו להתנהל חילופי אש בין חמושים עיראקים וחיילי צבא ארה"ב ברחוב חיפה במרכז בגדד. במהלך הקרבות נהרגו 17 בני אדם, כך מסר דובר מטעם הצבא האמריקני. עדי ראייה סיפרו כי משוריינים אמריקנים נראו נכנסים לאזור ואחד מהם נראה עולה באש. ארבעה חיילים אמריקנים נפצעו באורח קל בקרבות. 

 

חמושים עיראקים תקפו בשתי תקריות שונות גם את אנשי כוחות הביטחון שאיבטחו את צינור הנפט בכירכוך. באחת המתקפות אף נפצעו שלושה מאנשי הביטחון.

 

 

שתי מכוניות תופת

 

שתי מכוניות תופת התפוצצו הבוקר בעיראק. נער בן 12 ושני שוטרים עיראקים נהרגו בהתפוצצות מכונית תופת במערב בגדד. אחד ההרוגים הוא הקולונל עלא באשיר, בכיר במשרד הפנים העיראקי. דובר המשרד הודיע על מותו של באשיר.

 

מכונית תופת נוספת התפוצצה מחוץ לכלא אבו-גרייב בבגדד. ממשרד הפנים העיראקי נמסר כי שלושה בני אדם נפצעו כתוצאה מהפיצוץ. המחבל המתאבד, שנהג במכונית, נהרג במהלך ההתפוצצות, כך מסר דובר מטעם צבא ארצות הברית.  

הדובר סיפר כי המחבל ניסה להכנס עם המכונית לתוך הכלא, אך התפוצץ בשער.

 

איום נוסף על חייו של ראש הממשלה העיראקי

 

אתמול פרסם גם בכיר אל-קאעידה, אבו מסעב א-זרקאווי, באתר אינטרנט איסלאמי איום חדש על חייו של ראש ממשלת עיראק, איאד עלאווי.

 

בקלטת שמע שפרסם באתר נאמר כי "נוודא שהבוגד עלאווי יבוא על עונשו. תצפה למלאך המוות, שיבוא אליך בדיוק מתי שתחשוב שאתה מוגן על ידי חבריך האידיוטים בממשלה. לך אולי יש את הנוצרים שתומכים בך, אבל לנו יש את אלוהים".

 

אולטימטום לאיטליה

 

קבוצת חמושים בשם "הג'יהאד האיסלאמי של עיראק" פרסמה באתר אינטרנט איסלאמי אולטימטום, לפיו תוציא להורג את שתי החטופות האיטלקיות שבידיה תוך 24 שעות. זאת במידה ואיטליה לא תסיג עד מועד זה את כוחותיה מעיראק. 

 

1,000 אמריקאים נהרגו עד כה בעיראק

 

בסוף השבוע פורסם כי על פי ספירה עדכנית של הפנטגון, 1,000 אמריקאים נהרגו בעיראק מאז פתח הנשיא בוש במתקפה על משטרו של הנשיא סדאם חוסיין, לפני כחצי שנה. בתוך כך הודה שר ההגנה דונלד ראמספלד כי צבא ארה"ב אינו שולט בחלקים אחדים של מרכז עיראק ולא ברור מתי יוכלו כוחות אמריקנים או עיראקים להיכנס לאזורים אלה.

 

ראמספלד ויו"ר המטות המשולבים של צבא ארה"ב, הגנרל ריצ'ארד מאיירס, אמרו במסיבת עיתונאים שהאסטרטגיה האמריקנית להשתלטות על מעוזי ההתנגדות בעיראק נשנעת על אימון והכשרה של חיילים עיראקיים שיילחמו בראש הכוח.

  

ראמספלד אמר שהעיראקים יודעים שזהו תפקידם וימצאו את הדרך לעשות זאת. מאיירס אמר לעומתו שהכוחות העיראקים לא יהיו מוכנים לדעתו להתעמת עם המיליציות לפני סוף השנה.

 
פורסם לראשונה 12.09.04, 11:09