18 חודשים לאחר שטבעו, נמשתה היום (ב') מן הכנרת, גופתו של אחד משני הדייגים שהוכרזו כנעדרים. הגופה תישלח לזיהוי סופי במכון הפתולוגי באבו כביר. אשתו של אחד הדייגים, נטלי דהאן, אמרה ל ynet: "המדינה בגדה בנו בכך שנתנה לנו להתענות 18 חודשים. אם אתה דייג פשוט - אף אחד לא יחפש אותך",הוסיפה.
שני הדייגים, אלי מרק ומאיר דהאן, נעדרים מאז חודש מרץ 2003. השניים, דור שני לדייגים בכנרת, נעלמו לאחר שיצאו לדוג עם סירתם מחוף הסמוך לכפר נחום. ארבעה ימים לאחר שהתקבלה ההודעה על היעדרותם, נמצאה סירתם כשהיא נטושה באזור צפון הכנרת, כשני קילומטר מן החוף.
הרשויות: אין בידינו הציוד המתאים
משטרת טבריה, בפיקודו של סגן ניצב אבי אלגריסי ובסיוע יחידת השיטור הימי, חיפשה אחר הגופות, אך מאחר ובאזור בו נראו הדייגים לאחרונה מגיעים המיים לעומק של למעלה מ-45 מטרים, לא יכלו צוללני השיטור הימי להמשיך ולחפש אחר הגופות.
המשפחות גם פנו למשרד ראש הממשלה ולמשרד הביטחון בבקשה לסייע להם לאתר את יקיריהם, אך לטענתם, זכו לתשובה: "אנו משתתפים בצער המשפחות, אך אין בידינו את הציוד המתאים בכדי למשות אותם מן הכינרת".
לאחרונה, בעקבות החלטת משרד הביטחון לחדש את החיפושים אחר הטייס, סרן יקיר נווה, שנעלם לפני 42 שנה במי הכנרת, פנו המשפחות לראש עיריית טבריה, זוהר עובד, בבקשה שיפעל לחיפוש גם אחר יקיריהם. בעקבות התערבותו של ראש העיר, הסכים שר הביטחון כי היחידה המיוחדת של חיל הים, אשר מחפשת אחר הטייס, תחפש גם אחר הדייגים.
לפני כשבוע נמצאו באזור החיפושים ארגז כלים, שטיח, שכמייה ומעילי דובון - שזוהו בוודאות על ידי בני המשפחות כשייכים לנעדרים. אתמול, זוהתהבמיים, בעזרת ציוד צילום תת מימי, גופה שלמה ולבושה בגדים.
הגופה הוצאה מן המים והיא תישלח לזיהוי במכון הפתולוגי באבו-כביר. בני המשפחות ממתינים לקבלת תשובה וודאית האם אכן מדובר בדייגים ואם כן, במי מבין השניים מדובר.
המשפחה: דייג פשוט - אף אחד לא יחפש
משפחתו של הדייג, מאיר דהאן מתחה היום ביקורת נוקבת על התנהלות המדינה בפרשת החיפושים. "במדינה הזו אדם נמדד לפי הונו ולפי מעמדו",אומרת נטלי, אשתו. "אם אתה דייג פשוט - אף אחד לא יחפש אותך, אם אתה טייס - גם לאחר 42 שנה ימצאו בשבילך את הציוד המתאים לחיפושים".
במשך כל התקופה הזו המדינה עינתה אותם, טוענת נטלי. לדבריה, כאשר פנתה למשרד הביטחון בשאלה מדוע לא חיפשו אחר הדייגים עד עכשיו, נאמר לה כי רק לאחרונה נוסף ליחידה ציוד מיוחד שאיפשר את החיפושים.
"אין אנושיות במדינה הזו" היא אומרת, "כשקורים אירועים גדולים בעולם המדינה רצה למקום עם כל הציוד בכדי לסייע, ופה כששני דייגים מסכנים טובעים - אף אחד לא מחפש אותם".