צעד זה מצטרף לשורת ביטולים ודחיות קודמים מצידה של ענקית השבבים, שגם היא וגם יריבתה המושבעת, AMD, החליטו לאחרונה להעביר את הדגש מהאצת מהירות השעון של מוצריהן, להשגת יעדים אחרים, מדידים פחות, כגון שיפור ביכולת העבודה במקביל, הוספת יכולות אבטחה למעבדים ותמיכה במולטימדיה.
כעת צפויה אינטל להתמקד בפיתוח המעבדים כפולי הליבה (Dual Core) שלה, ולדברי צ'אק מאלוי, דור החברה, החליטה להשקיע את משאביה, כולל הוספת כוח אדם, בייצור המעבדים בעלי העוצמה הכפולה. אינטל מתכננת להציע מעבדי Dual Core למחשבים ניידים, שולחניים ושרתים כבר בשנה הבאה.
נשיא אינטל, פול אוטליני, כבר התייחס בעבר ליתרונותיהם של מעבדים כפולי ליבה בעידן, שבו מחשבים נדרשים להתמודד עם יותר ממשימה אחת במקביל, למשל, האזנה למוזיקה ויצירת סרט וידאו ביתי בו זמנית.
מאז השקת המעבד 8088 בשנת 1979, שפעל במהירות של 5 מגהרץ, ועד היום, ייצרה אינטל מעבדים מהירים יותר ויותר. כעת נראה כי מעבד פנטיום 4 במהירות 3.8 גיגהרץ שלה, ישאר המעבד המהיר ביותר בשוק בעתיד הנראה לעין. "לא היה קל להחליט לוותר על מעבד במהירות 4 גיגהרץ, אבל לדעתנו, זו ההחלטה הנכונה עבור החברה ולקוחותיה כאחד", אמר.
מעבד חם כמו השמש
זו היתה שנה לא קלה עבור אינטל, שמלבד הביטול הנוכחי, הכריזה על שינויים נוספים בתוכניותיה: בינואר, הודיעה על דחיית סדרת מעבדים חדשה למחשבים ניידים, ביוני, הודיעה על תקלה בערכות השבבים שהשיקה למחשבים שולחניים, ביולי, דחתה את מועד יציאתו של מעבד למחשבים ניידים, וכן דחתה את השקתו של מעבד לטלוויזיות מקרן אחורי.
האצת מהירות השעון של מעבדי פנטיום 4 ל-4 גיגהרץ, התגלתה כיעד קשה להשגה עבור אינטל. כאשר הגירסה האחרונה של פנטיום 4 הושקה, בחודש פברואר, אינטל מסרה כי תציג את הגירסה המהירה עד סוף 2004. אך ביולי, הביעה חששות שלא תוכל לעמוד בקצב הביקוש מצד הצרכנים, ודחתה את מועד יציאת המעבד למרץ 2005. ההכרזה הנוכחית מבטלת את השקתו באופן מוחלט, לפחות בדור הנוכחי של המעבדים.
מומחים מתעשיית השבבים עצמה צפו, שככל שתואץ מהירות עבודתם של המעבדים, ימצאו עצמן היצרניות מול מכשולים גדולים יותר. ה-CTO (מנהל טכנולוגי ראשי) של אינטל, פטריק גלסינגר, אמר, כי אם לא יחול שינוי מהותי ובסיסי בעיצוב השבבים, ותימשך מגמת ההאצה, בתוך עשור יתחממו המעבדים השולחניים והניידים עד לטמפרטורות הדומות לאלה שעל פני השמש.