פרסום ראשון: התוכנית "ספורטי.וי" לא תשודר השבוע כפי הנראה. מגזין הספורט של הטלוויזיה החינוכית, שהיה אמור לעלות השבוע בעונה חדשה, לא ישודר השבוע, בשל סירובם של המנחים רן בן-שמעון ואריק זאבי להצטלם לתוכנית. הסיבה: הקדמת שעת השידור של "ספורטי.וי" לשעה 14:30. עד כה שודרה התוכנית בשעה 17:30, ובחינוכית הוחלט על הקדמת השעה לצורך יצירת רצועת נוער חדשה.
זאבי ובן שמעון הביעו בשבועות האחרונים את אי-שביעות רצונם ממעבר השעה, זאת בשל אחוזי הצפייה הנמוכים במיוחד בשעות הצהריים, לעומת השעה הקודמת. במערכת התוכנית קיבלו "הודעת הרגעה" לפיה בתחנה שוקלים מחדש את השיבוץ, אולם היום התברר כי התוכנית שובצה בכל זאת לשעת הצהריים.
בן שמעון אמר ל-ynet כי "חשבנו, ולא מטעמי אגו, שבשעה הזו החומרים לא ייראו ע"י קהל היעד אליו אנחנו פונים. השקענו בתוכנית הרבה כדי שהיא תהיה חדה וברורה ומדברת בגובה העיניים לקהל הנוער אוהב הספורט, אבל מצאנו את עצמנו מדברים לתינוקות שחוזרים מהגנון. הודענו שמחר מצידנו החינוכית יכולה למצוא מחליפים ראויים להגשה בבתי הספר או במעריב לנוער".
מהחינוכית סירבו בשלב זה להגיב לידיעה.