לפני כחמש שנים היה קשה מאוד להשיג רופא מבלי להסתכן בחשבון מנופח. כיום ביקורי הבית נגישים יותר ושווים לכל נפש. אומנם קיימת עדיין שכבת שמנת של רופאי צמרת, ראשי מחלקות או מומחים בתחומיהם, שכדי להשיג ביקור בית שלהם משלמים סכומים שבין 500 ל-2,000 שקל ויותר לביקור, אבל כשמדובר במי שחומו עלה באישון לילה או ילד שנתקף בכאבי אוזניים, הזמנת רופא לביקור בית פשוטה מבעבר.
כל קופות החולים מציעות שירותים של ביקורי רופאים בבית, במחירים סבירים, במיוחד כאשר מדובר במבוטחי הביטוחים המשלימים. בדרך כלל מדובר ברופאים כלליים ולא ברופאים המתמחים ברפואת ילדים או קשישים. גם לרנר, גם נהון וגם בקופות החולים טוענים כי רוב הרופאים שהם מפעילים עובדים במערכת הבריאות כרופאים בקופות-החולים או רופאים בבתי-חולים המשלימים הכנסה בשעות הלילה, בשבתות ובחגים. "רק חלק קטן מ-250 הרופאים שאנחנו מעסיקים הם מתמחים, חלק קטן נוסף שייך לרופאים שיצאו לפנסיה מוקדמת בגילאי 55-60, אומר נהון מביקור-רופא. הרוב המכריע של הפונים לתחום הם עולים ממדינות חבר העמים.
משרד הבריאות לא מפקח
למרות העלייה בנגישות הביקורים רמת הרופאים לא אחידה ואין פיקוח של משרד הבריאות. הגופים מנהיגים פיקוח עצמי והפערים ברמות השירות בין החברות דרמטי. החברות הגדולות יותר מכניסות ציוד מתקדם, בעיקר בתחום הבדיקות, כמו ערכת משטח הגרון של ביקור-רופא (ראו מסגרת).
"היעדר הפיקוח גורם בחברות הקטנות לתופעה של רופאים שיוצאים לא פעם עם ציוד דל, לא מתוחזק, לפעמים אפילו עם רשיון לא תקין. הרופאים של שירותי ביקורי הבית נושאים בתיקיהם מלאי של עשרות תרופות שונות, חלקן פחות פופולריות", מסביר יריב לרנר. "חשוב להקפיד להוציא מהתיק מדי יום תרופות שפג תוקפן. בהיעדר פיקוח אי-אפשר לדעת אם הדברים נעשים תמיד".
יחד עם זאת מן הראוי לציין כי המ חיר שמשלם הצרכן תמורת ביקור הרופא ברוב המקרים איננו מעיד על איכות הרופא אלא על מידת סבסוד השירות וההסכם עימו קשורה החברה המפעילה.
הצעות ומחירים: