הבייבי החדש של איסוזו, שנחשף בימים אלה בתאילנד תחת השם "MU-7", הוא לא אחר מאיסוזו טרופר החדש, היורש שהובטח לנו זה מכבר. אלא שהבשורות האלה פחות חיוביות מכפי שאתם עשויים לחשוב. כי מועד הגעתו לארץ, כך מקורותינו, רחוק למדי. שנת 2007, אם לדייק. אגב - שם עדיין אין לו.
היה ראשון
אי אפשר להמעיט בחשיבותו של איסוזו טרופר הראשון שנחת בארץ. הוא-הוא הראשון להצית כאן את אופנת שטח, עם רכב מעודן יחסית, מפנק ומהודר למדי, ובעל יכולת שטח לא רעה בכלל. וזה, עוד לפני שהכרנו את המונח כביש-שטח (SUV). במהלך כל שנות שיווקו כאן זכה להצלחה רבה, עד שהופסק ייצורו ביפן בתחילת השנה. אגב, בימים אלה נפרד היבואן המקומי מאחרוני הכלים שעוד נותרו במלאי הגדול.
כזכור, הסיבה לשינוי נבעה מהחלטה אסטרטגית של איסוזו, בעקבותיה הוחלט להפוך את תאילנד למרכז ייצור טנדרים ורכב כביש-שטח (SUV). זאת לאחר המשבר הכלכלי החמור שפקד את היצרן הקטן.
התכנון הנוכחי באיסוזו הוא להתחיל בייצור גרסאות ייצוא - לארה"ב, אירופה וכמובן אלינו - רק בסוף 2006. מבחינתנו זה אומר שאפשר לתכנן על אמצע שנת הדגם 2007, או אפילו 2008. המשמעות? שכמו בשנת הדגם 2005, גם ב-2006 ואולי 2007 לא תוכל איסוזו להציע רכב שטח באולם התצוגה. בינתיים יוכל היבואן המקומי לעשות שימוש בטרופר החדש רק במסע יחסי הציבור של "איסוזו צ'אלנג'", המתוכנן לאמצע 2005.
נא להכיר
אז אחרי שציננו התלהבות אפשרית, הגיע הזמן לעסוק ברכב עצמו. גם אם כרגע מדובר בגרסה תאילנדית, שלבטח תהיה שונה מזו שתגיע לאירופה ואלינו. אז מי הוא ה-MU-7? החרטום מגלה דמיון רב לטנדר המוכר - ה-D-Max של איסוזו. וזה כמובן לא ממש מפתיע. הוא נשען הרי על שלדת הטנדר המוכר, ואף חולק עמו פס ייצור בתאילנד.
מהצד, ובעיקר מאחור, העניקו מעצבי איסוזו לטרופר העתידי מראה מגודל וכבד, עם שיפוע נדיב מאד לשמשת הצד האחורית, ויחידות תאורה בולטות למדי. מעצבי הרכב גאים כנראה מאד בקו בצורת האות U, המחבר בין יחידות התאורה מתחת לדלת האחורית. כדי להדגיש את אופיו ה"קרבי", מוקף חלקו התחתון בחצאיות וחיפויי כנפיים בגוון שונה. גם פנים הרכב מזכיר את מוצאו, אם כי הוא לבטח מהודר בהרבה.
דמיון גם מתחת לעור
גם מערך המתלים דומה לזה של הטנדר, עם עצמות עצה כפולות מלפנים וסרן חי עם קפיצי עלים מאחור. בחרטום שוכן מנוע טורבו-דיזל מסילה-משותפת בנפח 3.0 ליטר, דומה לזה הנמכר אצלנו כעת, אך בגרסה חזקה עם הספק מרבי של 146 כ"ס, לעומת 131 כ"ס אצלנו. לטענת היבואן, המנוע שיגיע ארצה במחליף הטרופר יהיה שונה. האם יגיע המנוע הזה גם ל-D מקס שלנו, בהתאם לשיווקו בתאילנד? תשובה חד-משמעית אין עדיין.
כמו ה-D, גם הטרופר המיועד יוצע בקרוב בגרסה חזקה הרבה יותר, ובכל מקרה גם עם מנוע בנזין, שסיכויי הגעתו לארץ זניחים. מעבר לכך, יהיה גרסאות ידניות (בארץ?) ואוטומטיות (בוודאי), וכך גם לגבי גרסת הנעה אחורית בלבד, שתשווק כנראה בתאילנד וכנראה בארה"ב.
יש מקום לשבעה נוסעים, כאשר המושב המרכזי בשורה האמצעית ניתן לקיפול מהיר. בתאילנד הוא מוצע עם שתי כריות אוויר בלבד, אך יש לשער שעד הנחיתה באירופה תגדל רשימת הציוד הבטיחותי לנורמה המקובלת. נמשיך לעדכן.