אולמרט: בזק תוכל להזרים ליס רק 320 מיליון

שר התקשורת הודיע לבזק כי לא תוכל לממש את התוכנית שהחליטה עליה במארס, ולהזרים ליס 440 מיליון שקל, אלא 320 מיליון בלבד, כדי שבזק לא תגיע לאחזקה של יותר מ-50% מחברת הלוויין

ידיעות אחרונות פורסם: 29.11.04, 08:26

בזק לא תוכל להזרים לחברת הלוויין יס 440 מיליון שקל, כפי שהחליטה בחודש מארס. כך הודיע לחברה שר התקשורת, אהוד אולמרט. זאת, לאחר שההזרמה נבחנה במשרדי התקשורת והאוצר.

 

במקום זאת, תוכל בזק להזרים ליס עד 320 מיליון שקל. הסיבה: חשש לפגיעה בתחרות בתחום התקשורת.

 

משמעות ההחלטה היא שבזק לא תוכל להגיע לאחזקה של יותר מ-50% בחברת הלוויין. במשרדי הממשלה לא רוצים שבזק תגיע לאחזקה כזו ביס, מחשש שמהלך כזה יפגע בתחרות הכוללת בשוק התקשורת מול חברות הכבלים, הפועלות תחת המותג הוט.

 

הוט ובזק מתחרות כיום ב-3 תחומים: טלפוניה קווית, טלוויזיה רב-ערוצית (בזק מתחרה בשוק זה באמצעות יס) ותשתית אינטרנט מהיר.

 

מתוך 440 מיליון השקל המתוכננים, הוזרמו כבר ליס 195 מיליון שקל, שלגביהם אולמרט לא מתכנן לנקוט צעדים. לגבי יתרת הסכום שיוכל להגיע ליס עד סוף השנה (סכום מירבי של 125 מיליון שקל) קובע אולמרט כי חלקה של בזק בסכום זה יעמוד על 47% לכל היותר - כלומר, בזק תוכל להזרים עד סוף השנה רק 59 מיליון שקל נוספים.

 

אולמרט קבע עוד, כי בעלי המניות האחרים יזרימו לכל היותר 16 מיליון שקל לחברת הלוויין עד סוף השנה, והבנקים יוכלו לתת לחברה אשראי של עד 50 מיליון שקל עד סוף השנה.

 

בבזק אמרו כי לאולמרט אין סמכות לאסור על הזרמות כספים לחברת הלוויין, וכי הם מתכננים ללמוד את החלטת השר ולהציג את עמדתה בפגישה עם המשרד בימים הקרובים.