בנק הפועלים, באמצעות משכן, מציע במהלך חודש דצמבר מבצע בשם "משכנתא חצי קבועה".
המשכנתא היא לתקופה של 20 שנה, כאשר במהלך 10 השנים הראשונות היא תישא ריבית קבועה, צמודת מדד, של 4.57%. בתום מחצית התקופה, הלקוח יוכל לבחור אם לפרוע את ההלוואה, כולה או חלקה, בפירעון מוקדם ללא עמלת פירעון מוקדם, או להמשיך ולשלם את המשכנתא בריבית קבועה או משתנה, לבחירתו. גובה הריבית ייקבע לפי מנגנון אובייקטיבי חיצוני.
בבנק מציינים כי המשכנתא הזו מוצעת כחלק מתמהיל הלוואות בהיקף של עד 50% מסך הלוואות הלקוח. "המשכנתא מיועדת ללקוחות המעונינים בשילוב של ביטחון המושג על ידי ריבית קבועה, אך במקביל לשמור על גמישות מקסימלית", מסבירים בבנק.
בנק אגוד
בנק אגוד מציע משכנתא בריבית פריים מינוס 0.75% (כיום 4.65%) לתקופה של 25 שנים. הריבית משתנה בהתאם לריבית הפריים, שהינה 1.5% מעל הריבית המוניטרית של בנק ישראל. היתרון במסלול זה הוא היכולת לפרוע את ההלוואה בכל עת, ללא עמלת פירעון מוקדם. זאת בניגוד למסלול של הלוואה צמודת מדד בריבית קבועה.
בבנק מציינים כי ניתן לשלב מסלול זה בתמהיל הכולל גם מסלולי משכנתאות אחרים.
עידית לוסקי, סמנכ"ל בכיר בבנק אגוד, מציינת כי בעקבות ההצלחה המרשימה של המבצע במהלך חודש נובמבר, הוחלט להאריכו גם לדצמבר.