"שייטת 13 היא יחידה מעולה - יחידה שמצטיינת גם בתחומים מבצעיים וגם בתחומים מקצועיים ויש לה מוסר וערכיות". כך אמר הערב (יום ד') אלוף פיקוד מרכז, משה קפלינסקי, בהתייחס לפרשה שנחשפה ב-ynet, בה נחשדו חיילים בהריגת מבוקש פצוע שלא סיכן אותם.
לדבריו, "לא סתם שמים את השייטת במקומות מסובכים ומורכבים. מדובר ביחידה ששילמה מחיר יקר בשל היותה בנקודות המורכבות ביותר. המבצע ביום שישי לפנות בוקר היה אחד מני מאות שמבוצעים באזור יהודה ושומרון. במהלך תחקיר ראשוני שבוצע בשייטת התגלו מספר סוגיות עקרוניות שחייבו אותנו לבדוק עצמנו ולראות מה מקור השגיאות ואיך לתקן אותן".
האלוף קפלינסקי הוסיף: "במהלך תחקיר ראשוני שבוצע בשייטת בעקבות התקרית, התגלו מספר סוגיות עקרוניות שחייבו אותנו לבדוק את עצמנו ולראות מה מקור השגיאות ואיך לתקן אותן. אני לא מצאתי סטייה ערכית או מוסרית, מדובר כאן על מבצע נגד מחבל עם דם על הידיים שתכנן להוציא פיגועים".
"משוכנע שהשייטת תחזור במהרה לפעילות"
בהתייחס להשעיית היחידה אמר קפלינסקי: "זה לא עונש, אלא פסק זמן. אין לנו ספק שהיחידה תחזור מהר מאוד לפעילות. יש לי אמון מלא בשייטת. כאשר יש לנו סימני שאלה על הקווים האדומים אנו מתחקרים עצמנו לעומק. במקרה זה לא מצאתי חציה של קווים אדומים, אולי התקרבות"."לא קבעתי שהייתה פזיזות בלחיצה על ההדק, אני מצפה מכל מפקד לדאוג לשלום חייליו. זאת המשימה הראשונה במעלה. גם אם הטענה נכונה על חשש או חוסר בטחון, זה חלק מהדברים שהתחקיר יבדוק. אני בטוח שנדע מה היה לא בסדר, אם היה לא בסדר", הוסיף.
לדבריו, "צריך לזכור שלמעלה מארבע שנים אנחנו נמצאים בלחימה מורכבת ומסובכת. אלפי חיילים נמצאים עם דילמות מאוד מורכבות. אני לא מקבל שיש משבר מוסרי בצבא ומשבר ערכי בצבא, טבענו על דגלנו את האמירה להילחם במציאות המורכבת הזאת, לנצח ולהישאר בני-אדם. לעיתים מגלים שגיאות ומטפלים בהן, לעיתים מגלים חריגות ומטפלים בהן. צריך לזכור שההוראות שלנו בשטח השתנו כמה וכמה פעמים".
בנוגע לפעילות של מתנחלים נגד קצינים, בהם הרב הצבאי של פיקוד מרכז, לקראת תוכנית ההתנתקות, אמר אלוף פיקוד המרכז: "יש תהליכי הקצנה, אני רואה הרבה מאוד לחץ. יש תופעות נוספות של ניסיון להלך אימים על אנשי צה"ל, קצינים וחיילים, ולהפעיל עליהם לחץ כדי שייצאו בגלוי נגד בכל מה שקשור בפינוי. צריכים לפסול מכל וכל את התופעה הזו של ניסיונות לפגוע בשורות בצה"ל".