עובד זר, שחלה בסרטן העצמות ועובר טיפולים בישראל, נתפס אתמול (ב') על-ידי משטרת ההגירה אך הוא שוחרר בשל מצבו, ואשרת השהייה שלו הוארכה למשך חודשיים לצורך המשך הטיפולים.
לבארידו רינו, בן 35, עובד זר תושב הפיליפינים, התברר לאחרונה שהוא חולה בסרטן העצמות. "התחלתי לחוש כאבים ביד במהלך משחק כדורסל. לא התייחסתי לזה ברצינות, חשבתי שזה סתם כאב שרירים. אחרי שמונה חודשים של כאב שטחי, התחזקו הכאבים והלכתי לרופא. לא העליתי על דעתי שחליתי בסרטן", אמר רינו ל-ynet.
רינו, שהגיע לעבודה בישראל ב-1994 באופן חוקי, מצא עצמו מחוסר עבודה ומשולל מעמד באוגוסט 2004, לאחר שמעסיקו האחרון הודיע לו על הפסקת עבודתו. בחודשים האחרונים לעבודתו כבר סבל רינו מכאבים עזים.
"הלכתי לרופא באיכילוב, הוא בדק לי את היד ועשה צילומים ולקח דגימות ובישר לי שיש לי סרטן בעצמות. זה הפחיד אותי מאוד. דאגתי מאוד לבריאותי. הוא אמר לי שיש שתי דרכי פעולה אפשריות, או לפתוח את העצם, להסיר את האזור הנגוע ולהשתיל פלטת טיטניום במקומה, או שאם לא תהיה ברירה, לעשות השתלת עצם".
לדאבונו, לאחר ניתוח לבחינת המצב, העריך רופאו, ד"ר יצחק מלר, כי אין ברירה אלא להסיר חלק מעצם היד ולהשתיל במקומה עצם חלופית.
"אחרי הניתוח הראשון בישר לי הרופא שחייבים להשתיל לי עצם, ואני דאגתי לוויזה שלי, שכבר נגמרה. פחדתי שיזרקו אותי מפה. ואז פתאום היתה לי בעיה עם חברת הביטוח, שאיימה לא לממן לי את הניתוח השני. בסוף הם התרצו ומימנו לי את הניתוח. חתכו לי קטע מאחת העצמות והשתילו אותו ביד. לשמחתי, הניתוח עבר בהצלחה", סיפר רינו.
נעצר בתל-אביב, נחקר בחדרה
מאז הניתוח שעבר באוקטובר, מגיע רינו מדי חודש להירשם במשטרה ומביא עימו מסמכים רפואיים המעידים על מחלתו. למרות שהניתוח עבר בהצלחה, תהליך השיקום ארוך ודורש טיפולים פיזיותרפיים ממושכים. "אני מסוגל להזיז רק את האצבעות ואת הזרוע, אך לא את שאר היד. כשהלכתי למשטרה, השוטר אמר לי שבכל פעם שעושים לי טיפול חדש, שאבוא לחתום", אמר.
למרות זאת, כשנתפס רינו על ידי שוטרי משטרת ההגירה בתל-אביב, ולא היו עליו מסמכים רפואיים. הוא נלקח למשטרת חדרה, שם סיפר לשוטרים את סיפורו.
השוטרים פנו ליחידת האכיפה של משרד הפנים, שפנתה לד"ר מלר וזה אישר להם כי רינו סובל מסרטן וכי עבר שני ניתוחים וממשיך לעבור טיפולים. עקב כך, שיחררו אותו השוטרים והאריכו את אשרת שהייתו בחודשיים, על מנת שיוכל להמשיך ולקבל את הטיפולים הרפואיים. בעוד כחודשיים, לאחר שימסור ד"ר מלר את חוות דעתו הרפואית, ישקלו במשרד הפנים את המשך הטיפול במקרה.
"אם זה תלוי בי ואם ייתנו לי, אמשיך לעבוד כאן עוד כמה שנים", אמר רינו, "אני אוהב להיות כאן ושמח שמאשרים לי את המשך הטיפול. למרות שאני לא עובד כבר כמה חודשים, אני גר עם חברתי שעובדת בחיפה, וביחד אנחנו מצליחים לשרוד בינתיים. אני מקווה שאחרי שאבריא אוכל לחזור לעבוד".