מזג האוויר החורפי מעלה את הביקוש למכירות במסגרת חוגי בית. למה לצאת לקניון בקור ובגשם כשאפשר להזמין הביתה את החנות או לקפוץ לחוג בית אצל השכנה? בחברות הפעילות בתחום המכירות באמצעות חוגי בית מדברים על עלייה של 25%-20% במספר החוגים בחורף לעומת שאר ימות השנה.
חוגי הבית הם מוסד מכירות ותיק, הצובר תאוצה בשנים האחרונות. המיתון דחף רבים לחפש אפיקי פרנסה משלימים באמצעות מכירות, ובמקביל גדלה הנכונות לפתוח בתים לחוגים אלה. המארחים לא עושים זאת רק כדי להעביר ערב, אלא הם מתוגמלים בדרך כלל באחוזים מהמכירות או במתנות נאות.
המשתתפים במכירות סבורים כי ההווי הביתי מבטיח להם מחירים נמוכים בהשוואה לחנויות אם כי הנחה זו אינה עומדת תמיד במבחן המציאות. הלחץ החברתי, הסביבה שמשדרת מכירות וההיכרות האישית עם המארחים, עשויים לדחוף אותך לרכוש מוצרים שבמצב אחר לא היית מתפתה לקנות.
מה מוכרים בחוגי בית? כמעט הכל. ממוצרי קוסמטיקה, כלי בית, ערכות הרזיה, בגדים ועד וויסקי ג'וני ווקר.
אבון: זוהי החברה המובילה בתחום מכירת מוצרי קוסמטיקה באמצעות חוגי בית. מפעילה 3,500 נציגות פעילות, המגיעות לחוגי הבית על בסיס היכרות אישית. המפגשים מיועדים ל-4 עד 30 משתתפות, אבל גם אם תגיע רק משתתפת אחת יתקיים החוג. בחוגי הבית עצמם לא מתבצעת מכירה. הנציגה לוקחת הזמנות לאחר ההדגמה, מקבלת את המוצרים לביתה מהחברה ומספקת אותם למשתתפות בחוג. המחירים נמוכים ב-30%-20% בהשוואה למוצרים מקבילים של חברות רגילות.
תגמול למארחים: חבילת מוצרים בעלות של 150-100 שקל לפי היקף המכירה ומספר המשתתפות.
איל מקיאז': החטיבה המקצועית של איל מקיאז', המפעילה כ-200 מאפרות מקצועיות, מקיימת חוגי בית במסגרת סדנאות ללימוד איפור, טיפוח העור והתאמת צבעים. בכל חודש עורכת החברה 600-800 מפגשים. מחירי המוצרים הנמכרים בבתים זהים למחירים בחנויות של איל מקיאז'. בחברה אומרים שהיתרונות הם האינטימיות וההגעה עד הבית.
תגמול למארחים: חבילת מוצרים בשווי של כ-200 שקל.
ונילה: החברה הוקמה על ידי סמדר הרשקוביץ, מרב רוטמן ומאיר עשת, המייבאים בגדים מטורקיה ומהודו ומוכרים אותם בחוגי בית בלבד. ערבי המכירות נערכים באווירה מיוחדת: נרות ריחנייים, מוסיקת רקע נעימה, מעמדים מיוחדים. בכל מכירה משתתפות 15-12 נשים. המוכרות נקראות אופנאיות למרות שאינן בוגרות בתי ספר לאופנה, ברובן, וההדרכה המקצועית שלהן ניתנת על ידי החברה.
בתקופה של סוף עונה, כמו בימים אלו מועסקות כתריסר מוכרות לעומת כ-30 בשיא העונה. המכירות נעשות לכל אורך היום על פי נוחות המארחת והמשתתפות. המחירים נמוכים יחסית למקובל בענף האופנה. מחירו של הפריט היקר ביותר בקולקציית החורף האחרונה עמד על 180 שקל לפני הוזלות של סוף עונה. חולצות נמכרו ב-160-80 שקל, מכנסיים ב-180-150 שקל, ז'קטים 180-140 שקל, חצאיות 140-80 שקל.
תגמול למארחים: לא נמסר.
לולו: ויקי ישראל ושלומית גולן עבדו כמפיקות בתחומים שונים עד לידת בנותיהן ואז הפכו לאמהות במשרה מלאה. אחרי שנפגשו בגינה שכונתית בתל אביב החליטו לתפור בגדי ילדים במחירים סבירים. לאחרונה התחילו למכור מעט לחנויות, אבל המכירות העיקריות הן עדיין באמצעות חוגי בית. כמו כן הן מקבלות הזמנות מיוחדות ומתקנות בגדים שנרכשו. מתמקדות בתל אביב , בשרון ובצפון הארץ.
הבגדים מתאימים לבנים ולבנות מגיל 0 עד 7. ניתן לעקוב אחרי מועדי המכירות באמצעות האתר שלהן ww.lulu4kids.comw.
מחירי המוצרים בקולקציית החורף: חולצות - 59 שקל, חצאיות שהן גם שכמיות 89 שקל, מכנסי קורדרוי וג'ינס 69 שקל.
תגמול למארחים: 10% ממחזור המכירות.
טאפרוור: כלי המטבח והאחסון המפורסמים מפלסטיק של טאפרוור נמכרים בישראל 13 שנים באמצעות חוגי בית. בארץ פועלות כ-2,500 מדגימות המקיימות כ-700 מפגשים בשבוע. בכל מפגש משתתפים 0-15 אנשים, אבל המדגימה תגיע גם אם רק המארחת נמצאת במקום. המגוון כולל 100 כלי אחסון וכלי עזר למטבח, כולם מפלסטיק. מחירי המוצרים גבוהים יותר לעומת כלים סטנדרטיים מקבילים מפלסטיק שנמכרים ברשתות השיווק, אך לטענת החברה איכותיים יותר וחלקם ייחודיים ובלעדיים. מוצרים פופולריים: מייבש חסה (179 שקל), קולפן אופקי (39 שקל) ושייקר (52 שקל). מדי חודש יש מבצעים עונתיים על חלק מהכלים.
היוזמה לחוגי בית היא בדרך כלל של המדגימות שמגיעות בעקבות היכרות אישית. יש אפשרות להזמין חוג בית בפנייה לטלפון 1-800-780-800.
תגמול למארחים: מתנה לפי היקף המכירות בעקבות ההדגמה.
ג'וני ווקר: את הרעיון הגה קונצרן האלכוהול העולמי דיאגאו, יצרן הוויסקי ג'וני ווקר. בארץ מיישמת אותו היבואנית באמצעות טל חוטינר. מדי חודש מתקיימים 4-3 מפגשים, 30-12 משתתפים בכל פעם. ההרשמה בעיקר באמצעות אתר האינטרנט וויסקיקלאב. זהו חוג הבית היחיד שבו המשתתפים צריכים לשם 70-60 שקל דמי השתתפות. המפגש כולל הדרכה על עולם הוויסקי באמצעות טעימה והרצאה.
במהלך הערב מוכרים סוגי וויסקי שנמכרים בדיוטי-פרי בהנחה של 30% ויותר ממחירי המחירון. לדוגמה: ג'וני ווקר בלק לייבל, 750 מ"ל ב-260 שקל לעומת 350 שקל בחנויות, וויסקי טליסקר (בן 10 שנים) ב-370 שקל לעומת 540 שקל בחנויות.
תגמול למארחים: פטור מדמי השתתפות.
הרבלייף: כ-1,500 מפיצים מציגים בחוגי בית 27 מוצרי תזונה וכ-20 מוצרי קוסמטיקה של הרבלייף. בחוגים יש הדגמות אבל אין מכירה. מי שמעונין לקנות קובע עם המפיץ למועד מאוחר יותר, זאת כדי להוריד את הלחץ החברתי שמאפיין את חוגי הבית, אונמרים בחברה. המפיצים מתוגמלים על מכירותיהם ועל מפיצים שהם מצליחים לגייס, בתנאי שגם ממשיכים להיות פעילים.
המוצרים הנמכרים ביותר: אבקה להכנת משקה וניל (156.70 שקל), אבקת משקה צמחי (250 שקל), טבליות הרבלייפליין שמן דגים (176.50 שקל), קרם חידוש לשימוש יומיומי סקין אקטיבייטור (279.60 שקל) ומסיכת הקסם (140.80 שקל).
תגמול למארחים: אין.
מוצרי ניקוי: חברת שילובים מתמחה בחומרי ניקוי ידידותיים למשתמש ולסביבה של לייף טרי האמריקנית ונובו זים הנורווגית. פעילה בעיקר בצפון הארץ ובימים אלו מרחיבה את הפעילות לחוגים במרכז הארץ. מפעילה בממוצע שני חוגים בשבוע, בכל חוג 8-7 משתתפים. מחירי המוצרים אינם זולים יחסית למחירי מוצרים קונבנציונליים אבל החברה טוענת ליתרון של ידידותיות החומרים.
תגמול למארחים: מוצרים או 10% ממחזור המכירות.
אין סיבה להרגיש לא נעים
הזמינו אתכם לחוג בית, איך תבטיחו את זכויותיכם?