סורוס: יצואני נפט גורמים לחולשת הדולר

לדברי המשקיע המיליארדר, מאחורי חולשת הדולר עומדים צעדים שמבצעים יצואני נפט מהמזה"ת ומרוסיה. לדבריו, ירידת הדולר מתחת לנקודה מסוימת תגרום לשיבושים חמורים בשוק

סוכנויות הידיעות פורסם: 21.02.05, 13:23

צעדים שמבצעים יצואני נפט מהמזה"ת ומרוסיה, שמעבירים את הכנסותיהם מדולרים לאירו, עומדים מאחורי חולשתו של המטבע האמריקני. כך אמר היום (ב') המשקיע המיליארדר ג'ורג' סורוס. לדבריו, עלייה נוספת במחירי הנפט הגולמי תגרום לירידות נוספות בערך הדולר.

 

סורוס דיבר עם נציגים בפורום הכלכלי בג'דה שבערב הסעודית, ואמר כי צניחתו של הדולר אמנם תסייע לצמצום הגירעון התקציבי והגירעון המסחרי האמריקני, אך ירידה מתחת לנקודה מסויימת עלולה לגרום לשיבושים חמורים בשוק.

 

הגירעון התקציבי הנוכחי של ארה"ב עומד היום על יותר מ-5% מהתוצר המקומי הגולמי, למרות ירידת הדולר, שנמשכת כבר שלוש שנים. לאחרונה החל הדולר לנוע כלפי מעלה, ומאז תחילת השנה התחזק ב-3.6% מול אירו וב-3% מול הין.

 

"הבנקים המרכזיים של יצואניות הנפט המרכזיות...עוברים מדולרים בעיקר לאירו, וגם רוסיה ממלאת כאן תפקיד חשוב. זה מה שנמצא, לדעתי, מאחורי החולשה הנוכחית של הדולר", אמר סורוס. לדבריו, "ככל שמחיר הנפט גבוה יותר, כך יהיה יותר מעבר מדולר לאירו, וכך חוזק הנפט יתמוך בחולשת הדולר. זהו רק גורם אחד, אבל אני חושב שקיים קשר כזה".

 

מחיר הנפט הגולמי הגיע לשיא של 55.67 דולר לחבית בסוף השנה שעברה. כיום נמצא מחירו באיזור ה-50 דולר לחבית.

 

סורוס זכה בעבר לכינוי "האיש ששבר את הבנק של אנגליה", בשל ההימור על צניחת ערכו של הליש"ט ב-1992. לדבריו, הוא אינו מהמר כעת על ירידות נוספות בערכו של הדולר.