נפט: מעל 51 דולר. דולר: היחלשות מול האירו והין

האנרגיה - בגלל חשש מפעולה של אופ"ק להקטנת התפוקה; שוק המט"ח - מכיוון שהבנק המרכזי של קוריאה מתכנן למכור כמות גדולה של דולרים

ynet פורסם: 22.02.05, 21:16

הזהב השחור

 

מחירה של חבית-נפט (200 ליטר) הקרוי "מתוק" - נפט דל-גופרית, המופק בארה"ב - היה, בסיום המסחר היום (ג') בניו-יורק, 51.10 דולר; לעומת 48.35 דולר אמש, לקראת סיום המסחר.

 

פרשנים אמרו כי עלייה זו (5.0% ויותר) היא "חזקה", וציינו כי נשבר סף-פסיכולוגי - כמו בקיץ שעבר, שאחריו טיפס הנפט לרמה של 55 דולר ויותר. הם הסבירו כי היא נרשמה בעיקר עקב חשש מפני החלטה של אופ"ק, להקטין את התפוקה כדי ללחוץ לכיוון העלאת המחירים עם סיום גל-הביקוש החורפי שנרשם עקב הצורך בדלק-לחימום.

 

מט"ח

 

המטבע האמריקני נחלש מול המטבע האירופי, ומול המטבע היפאני: עם סיום המסחר נדרשו 1.3258 דולר לקניית אירו אחד, לעומת 1.3070 ביום שישי לקראת סיום המסחר; נדרש 104.09 ין לרכישת דולר אחד, לעומת 105.64 ביום שישי לקראת סיום המסחר.

 

פרשנים הסבירו כי ההיחלשות מול האירו נגרמה עקב דו"ח שפירסם הבנק המרכזי של קוריאה, ולפיו יש כוונה לשנות את הרכב הרזרבות בבנק; כלומר - להקטין את כמות הדולרים, ולהגדיל כנראה את משקל האירו בסל המטבע-הזר שמחזיק הבנק.