אולה עולה: יינות פאוסטינו

שלמה פפירבלט מספר מעט על יהינות של יקב פאוסטינו, שבוודאי ישמחו את כל מי שאוהב את יינות האזור הספרדי - ריוחה

שלמה פפירבלט פורסם: 28.02.05, 12:40

לפעמים, בין הארומות של יין טוב, אפשר גם למצוא את ניחוחה של ההיסטוריה. במקרה של יקב פאוסטינו הספרדי, הדבר בולט. בשנות השישים של המאה ה-19 היתה אירופה רומנטית, ביירון, גטה ויוצרים אחרים, הפיחו תקוות בלבבות בני האדם. אלאוטריו מרטינז, היה בחור ספרדי צעיר, שעזב את כפר מולדתו ונדד אל אזור העיר אויון, רכש שם בית וכרם, והחליט להתעשר באמצעות עשיית יינות משובחים.

 

בתחילה ראה ברכה רבה בעמלו, אך לקראת סופה של אותה מאה, באה מחלת הפילוקסרה, ובתוך רוב רובם הגדול של כרמי אירופה, השמידה גם את גפניו שלו. עברו השנים, עד אשר ב-1930, החליט בנו פאוסטינו מרטינז פרז דה אלבניז, להקים מחדש את היקב של אביו. היום, זהו אחד היקבים הטובים של ספרד, ואנשיו מטפלים ב-5000 דונם של גפנים, ומשגיחים על כ-25 אלף חביות יין המתיישן במרתפים. הוא משלב יפה בין מסורות יין ותיקות לבין טכנולוגיה חדשה, ודיוקנו קפוץ השפתיים, הנחוש, של פאוסטינו הבן, מתנוסס על  תוויות בקבוקים של היקב.

  

בשבוע שעבר הוצגו כמה מבקבוקי הייבוא החדש של פאוסטינו (חברת "צרפת ישראל"), המדור דגם כמה  מהם, ומסקנתו היא שהאיכות והטעמים המיוחדים עוברים מדור לדור. מי שאוהב את יינות אזור היין הספרדי ריוחה, יבוא על סיפוקו. ההתחלה היתה דווקא עם ה: