קריאו תספק לעיתון USA Today מערכות מתקדמות

מדובר במערכות המבוססות על טכנולוגיית ההדמיה SquareSpot שיאפשרו לקצר באופן משמעותי את תהליך קדם הדפוס. קריאו תספק מערכות דומות ל"ידיעות אחרונות"

ynet פורסם: 01.03.05, 11:07

הישג לחברת קריאו, העוסקת בחומרה ותוכנה לתעשיות הדפוס הדיגיטלי, בשוק העיתונות היומית: החברה תספק לעיתון USA Today מערכות הדמיה דיגיטליות מתקדמות.

 

מדובר במערכות הדמיה דיגיטליות מסדרת Trendsetter NEWS. אלה מערכות המבוססות על טכנולוגיית ההדמיה SquareSpot, שפיתחה קריאו, הנחשבת למתקדמת בכל הקשור לאיכות ומהירות ההדפסה ויאפשרו לקצר באופן משמעותי את תהליך קדם הדפוס, ולבצע הדפסות מדויקות ואיכותיות במהירות גבוהה של עד 200 לוחות דפוס בשעה, תוך חסכון ניכר בעלויות דיו ונייר.

 

לאחרונה חתמה קריאו על הסכם דומה עם דפוס "ידיעות תקשורת", להספקת מערכות דומות גם לעיתון "ידיעות אחרונות", שיהיה העיתון היומי הראשון בישראל שישתמש במערכות הדמיית דפוס של הדור הבא.

 

מנהל יחידת המכירות והשירות של קריאו במזרח-התיכון, רן עמנואל: "השיפור בביצועים ובאיכות ההדפסה יסייעו לשני העיתונים לבדל עצמם מעיתונים אחרים ולשפר את מיצובם התחרותי בשוקי העיתונות היומית הכתובה בארה"ב וישראל".

 

קריאו מספקת מערכות חומרה ותוכנה לתעשיות קדם הדפוס והדפוס הדיגיטלי. קווי המוצר של החברה כוללים מערכות הדמיה דיגיטליות ותוכנות לניהול תהליכי קדם דפוס; מערכות צילום, סריקה והגהה דיגיטליות; לוחות דפוס; ומוצרים מתכלים. כמו-כן, החברה מספקת שרתי צבע ומערכות דיגיטליות מהירות של דפוס-לפי-דרישה.

 

לפני כחודש הודיעה קריאו על רכישתה על-ידי חברת קודאק ב-980 מיליון דולר. הכנסותיה של קריאו ברבעון החולף, שהיה רבעון השיא של החברה מאז הקמתה, הסתכמו בכ-175 מיליון דולר - גידול של 12% לעומת הרבעון המקביל. הכנסותיה של קריאו בשנת הכספים 2004, שהסתיימה בספטמבר, הסתכמו ב-636 מיליון דולר.