שבועיים אחרי חלקו הראשון של שלב שמינית גמר ליגת האלופות, מתמרקת אירופה לעוד יומיים מרתקים, בסיומם ימשיכו שמונה קבוצות לשלב הבא. החגיגה תיפתח הערב עם המנה הראשונה של משחקי הגומלין: צ'לסי וז'וזה מוריניו יארחו בלונדון את ברצלונה ורונאלדיניו בפיגור שער מהמשחק בקטלוניה, מנצ'סטר יונייטד ואלכס פרגוסון ינסו להישאר בחיים מול מילאן וקרלו אנצ'לוטי, וליון תעלה כנראה לשלב הבא אחרי ההתמודדות נגד ורדר ברמן. בשבוע הבא תארח אינטר את פורטו במשחק דחוי.
צ'לסי - ברצלונה (21:45, שידור חי בספורט חמש פלוס)
מוריניו, אלוף אירופה עם פורטו, הספיק לעשות רעש, כמעט כרגיל, עוד לפני שריקת הפתיחה, עם יותר מדי דיבורים על השופטים. מאמנה הפורטוגלי של צ'לסי הוזהר על ידי אופ"א לאחר שטען כי ידע מראש שהשופט במפגש המכריע יהיה האיטלקי פייר לואיג'י קולינה, רק שבועיים אחרי שהצהיר כי השופט במשחק הראשון, השבדי אנדראס פריסק, נפגש עם מאמן בארסה פרנק רייקארד בחדר ההלבשה.

אז אצל הכחולים מלונדון האיש המרכזי יהיה זה שעל הקווים, אבל אצל האורחים, שמגיעים עם יתרון 1:2 מקאמפ-נואו, כל תשומת הלב תופנה לגאון שעל המגרש, רונאלדיניו. במשחק הראשון היה זה דווקא השפן שהעלה רייקארד מהספסל, מקסי לופס, שעשה את ההבדל בשער ובישול לסמואל א'טו, הפעם הברזילאי הנפלא מתכוון להיות פקטור הרבה יותר משמעותי. "הייתי חבול לחלוטין אחרי המשחק מול צ'לסי", אמר רונאלדיניו והמשיך להאשים את האנגלים: "אני יכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים בהם שיחקה צ'לסי בצורה נקיה".
צ'לסי תיאלץ להסתדר ללא מלך השערים שלה בליגת האלופות (שלושה שערים, כמו ג'ון טרי), דידיה דרוגבה, שהורחק במשחק הקודם, אבל הסרבי מטיה קזמן הבקיע פעמיים בשני המשחקים האחרונים ואמור להוות תחליף מצוין בקבוצתו של המיליארדר רומן אברמוביץ'. ההולנדי המבריק אריאן רובן, שמחלים מפציעה ארוכה, יכול להפתיע ולהופיע על הספסל של מוריניו.
מילאן - מנצ'סטר יונייטד (21:45, שידור חי בספורט חמש)
שער בודד של הרנן קרספו באולד טראפורד (0:1) העניק למילאן ולקרלו אנצ'לוטי מקדמה משמעותית לקראת הגומלין. כעת המטרה של האיטלקים היא לשמור על שער נקי מול וויין רוני, רוד ואן ניסטלרוי, ריאן גיגס וחבריהם ולהבטיח את ההעפלה לשלב הבא. אנצ'לוטי יצטרך להסתדר שוב ללא שחקן השנה באירופה, האוקראיני הפצוע אנדריי שבצ'נקו, וקרספו אמור להיות פעם נוספת זה שינצל את המתפרצות של הרוסונרי.

פול סקולס, אחד מהבטוחים ב-11 של אלכס פרגוסון, מאמין שרוני יכול להפוך את התוצאה בסן סירו: "כאשר אתה רואה איך הוא משחק ואת הדברים שהוא עושה, קשה לזכור שוויין רק בן 19. הוא יהיה קלף מרכזי עבורנו במילאנו. הוא מבקיע גולים, מבשל אותם ותמיד משחק טוב באירועים החשובים". פרגוסון הוציא את סקולס ורוני מההרכב מול קריסטל-פאלאס בשבת, בתקווה שהשניים יהיו טריים וחדים במפגש המכריע באיטליה.
המאמן הסקוטי הזעפן, שייחסר את גארי נוויל ולואיס סאהה, אמר לקראת המשחק: "זו משימה אדירה. יהיה לנו קשה מאוד בגלל שמילאן לא סופגת הרבה גולים ואנחנו חייבים גם להגן טוב. לי אין ספק לגבי האופי של הקבוצה שלנו, אנחנו יכולים להציג את היכולת המצוינת אותה אנחנו צריכים".
ליון - ורדר ברמן (21:45)
אחרי תבוסה 3:0 בבבית, העפלה של אלופת הבונדלסיגה לרבע הגמר האירופי תהיה נס ספורטיבי. ליון, שהדהימה לפני שבועיים את הגרמנים, חזרה לקרקע מאז, לאחר שהודחה בגביע הצרפתי על ידי קלרמונט הקטנה ונחלה הפסד מפתיע לקון בליגה. למרות זאת, ומאחר שעדיין אף קבוצה לא חזרה מפיגור 3:0 כדי לעלות שלב, היא הפייבוריטית הברורה להיות בשמונה הגדולות של אירופה.

תומאס שאף, מאמן ורדר ברמן, מקווה שהפעם החלוצים שלו, מירוסלב קלוסה ונלסון ואלדס, יהיו מפוקסים יותר ליד השער והוא יחזיר להרכב את הקפטן פרנק באומן, שנעדר מהמשחק בגרמניה בגלל השעיה. סילביאן וילטורד, מאמאדו דיארה וז'וניניו, המבקיעים לליון בווסרשטנד, ינסו לתקוע עוד מספר מסמרים בארון של ברמן ולהרים לשמיים את הקהל במוניסיפל דה גרלנד, האיצטדיון הביתי של ליון.