על פסק הדין הכריזו חברי המועצה האיסלאמית של ספרד, הגוף המופקד על כמיליון חברים בקהילה המוסלמית-סונית במדינה, המקובצים לכ-200 מסגדים. חברי הקהילה מהווים 70 אחוזים מכלל המוסלמים בספרד.
ספרד מציינת היום את יום השנה הראשון לפיגוע הטרור הגדול בתולדותיה. לפני שנה בדיוק, התפוצצות עשרה מטעני חבלה גדולים בתחנות הרכבת במדריד הבירה, וגרמו למותם של 191 בני אדם. החשד נפל בתחילה על חברי המחתרת הבאסקית, אולם במהרה התברר: האחראים הם אנשי אל-קאעידה, שמחו על כך שספרד שלחה את חייליה לעיראק.
מזכ"ל המועצה האיסלאמית, מנסור אסקודרו, אמר כי לפני שהוציאו את פסק ההלכה, התייעצו אנשי המועצה עם חכמי דת במדינות שונות, בהן גם לוב, אלג'יר ומרוקו - ממנה הגיעו רוב המואשמים בתכנון וביצוע הפיגוע. "הם הסכימו איתנו", אמר. "עכשיו אני רק מקווה שהם יעמדו פומבית מאחורי ההחלטה".
בפסק ההלכה נכתב כי לפי הקוראן, "מעשיו של בין-לאדן וארגונו אסורים לחלוטין, ועל האיסלאם כולו לגנותם. בין-לאדן ואנשיו מנסים להעניק לטרור גושפנקא הנשענת על הקוראן... בכך הם מבצעים פשע, והופכים לכופרים. אין לקרוא להם מוסלמים או להתייחס אליהם ככאלה".
לדברי אסקודרו, כל מנהיג מוסלמי המוביל קהל בתפילה רשאי להכריז על פסק הלכה. "במקרה שלנו, רצינו להוציא גינוי רשמי של בין-לאדן. חשנו כי מחובתנו להצהיר על כך, ועכשיו אני רק מקווה שהעולם הערבי יסכים", אמר.
בתגובה לשאלה האם משמעות פסק ההלכה היא שכעת על המוסלמים לסייע למשטרה בלכידתו של בין-לאדן, המסתתר ככל הנראה בין פקיסטן לאפגניסטן, אמר אסקודרו: "אנחנו לא מתערבים בענייניה של המשטרה. אנחנו רק אומרים שמחובתו של כל מוסלמי למנוע מאדם כלשהו לגרום נזק בלתי מוצדק לאנשים אחרים".