חגיגה אדומה ב"צ'ילי"

מחר יפתח פסטיבל אדום ב"צ'ילי", חנות המתמחה באוכל מקסיקני. במסגרת הפסטיבל תוכלו לקנות את כל המוצרים שצבעם אדום, בהנחה. תוכלו גם לטעום מבחר מאכלים אדומים, מקסדיות אדומות, דרך מרק עגבניות מקסיקני וכלה ברוטב תות מתוק

ynet פורסם: 16.03.05, 11:25

היום, ה- 17.03.05, יפתח פסטיבל אדום ב"צ'ילי", שברחוב דיזינגוף בת"א. "צ'ילי - פיאסטה מקסיקנה" היא חנות בת שנה וחצי הנמצאת תחת בעלותם וניהולם של השף איתמר דוידוב ואיש השיווק רענן סלומון. החנות מהווה חנות מפעל, כשה-"מפעל" הוא למעשה מטבח גדול שמייצר 2 קווי מוצרים, ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל, תוך השענות על מסורות משפחתיות של שימור מזון. הקו הראשון - "פיטנגו", נקרא על שם מסעדתו של דוידוב ששכנה בצפון ת"א. הקו השני הוא קו המוצרים המקסיקניים שמשווק תחת השם: "טרז פזוס" (שלוש מטבעות - בספרדית הכוונה היא למשהו או מישהו בעל מזל מיוחד ששלוש מטבעות מצביעות עליו).

 

ב-95 רכשו דוידוב וסלומון את "טרז פזוס", במטרה להנחיל את התרבות הקולינרית המקסיקנית בישראל. כתוצאה ביקוריהם המשותפים במקסיקו, ווחאקה, טקסס ויוקאטן הם החלו לייבא לישראל מגוון מוצרים מקסיקניים: מזון,

מוצרים לבית, מוזיקה, ספרות ועוד. צ'ילי היא חנות יחידה במינה בארץ, ולפי ההתעניינות, לא לאורך זמן.

 

פתיחתה של צ'ילי באוגוסט 2003 היתה בעצם העברת חנות המפעל הראשונה מרחוב טברסקי בתל אביב, לרחוב דיזנגוף המתעורר. באותה הזדמנות גם הועבר המפעל לחולון.

 

כיום מציעה החנות מבחר מוצרים לבית ולבישול ביבוא אישי ממקסיקו, ובנוסף מוצרים מאירופה וארה"ב - אותנטיים או כאלו שמתאימים לאווירה. טרז פזוס מייצרת מבחר מטעמים מקסיקניים, כמו: חלפניו כבוש, טורטיות טריות מקמח חיטה ומקמח תירס (קמת תירס לבן בעל ערכים תזונתיים גבוהים, ללא גלוטן), רטבי סלסה, רטבים משוגעים (קונפי מנגו לבישול מתוצרת פיטנגו למשל) ממרחי שעועית בריאותיים, טורטיות מקמח מלא, ועוד.

 

החנות מציעה פתרון לאירוח מקסיקני מהיר המותאם לכל כיס, ובכל רמה של ידע בבישול. לטובת העצלנים ממלא דוידוב טורטיות מידי יום בצ'ילי קון קרנה, אורז מלא ואבוקדו, ועוד. כל שיש לעשות זה לחמם בתנור 15 דקות, עם או בלי רוטב, עם או בלי גבינה ומקסיקו הנה כבר כאן.

 

מה בפסטיבל?

הפסטיבל סובב כמובן סביב הצבע האדום. במסגרתו תוכלו לקנות את כל המוצרים שצבעם אדום, בהנחה. למשל: רטבי פלפלים אדומים עם צ'ילי צ'יפוטלה, פלפל מקסיקני מעושן, קונפיטורת תות, רוטב תות מתוק, טורטיות אדומות מתוקות ומלוחות ועוד. תוכלו גם לטעום מאכלים אדומים: קסדיות חמות שעשויות מטורטיות אדומות, ראפים, שעשויים גם הם מטורטיות אדומות, מרק עגבניות מקסיקני, ותוכלו אפילו לטעום חידוש עולמי - אוזן המן מקסיקנית.

 

ומה בהנחה?  

סלסה מקסיקנה (חריפות בינונית) - 13 שקל

סלסה צ'יפוטלה (חריפות בינונית) - 13 שקל 

מחית צ'ילי צ'יפוטלה מעושן (חריף מאוד) - 20 שקל

חלפניו אדום פרוס (חריפות בינונית) - 14 שקל

קונפי פטל הודי לבישול - 23 שקל

רוטב תות לגלידה ופירות - 20 שקל

ויניגרט פטל  - 13 שקל

טורטיות אדומות טריות -  20 ס"מ 19 שקל

ועוד מגוון מוצרים אדומים...