תחפושות בגוש קטיף: קצין ומחבל

"אותי לא מנתקים", "פגעו לי בלב": שלטים כאלה ואחרים נשאו על גבם ילדי גוש קטיף, שיצאו מחופשים לחגוג את חג הפורים. תוכנית ההתנתקות לא מאיימת על החגיגות הצפויות בגוש, לדברי מנהל אגף החינוך במועצה

רוני סופר ואפרת וייס פורסם: 23.03.05, 15:11

בגוש קטיף נצפו הבוקר (יום ד'), ערב פורים, תחפושות בראי ההתנתקות. תלמיד שהתחפש ללוח חשמל נשא שלט "אותי לא מנתקים". תלמיד אחר הגיע מחופש ללב כתום ועליו נכתב: "פגעו לי בלב".

 

כמו כן נראו בבתי הספר המרכזיים בנווה דקלים ובגני הילדים תחפושות של מחבלים מתאבדים, קצינים וחיילים. חלק מהילדים הופיעו בחולצות הכתומות, שעליהן הסיסמא "הבית שלי זה גוש קטיף".

 

מוכי בטר, מנהל אגף החינוך במועצה האזורית חוף עזה, סיפר שרוב הילדים התחפשו בתחפושות רגילות: מלכות אסתר, פרפרים, נסיכים ונסיכות. רק מעטים בחרו בתחפושות על רקע המצב הפוליטי של הגוש.

 

לדבריו, תוכנית ההתנתקות אינה מעיבה על חגיגות הפורים הצפויות בגוש קטיף. מחר ייערכו מסיבות ביישובים, ובבתי הכנסת יקראו את מגילת אסתר.

 

פעילי ימין קיצוני יתחפשו ליונתן בשיא

 

מחר, כפי שנהגו בשנים האחרונות, יציינו פעילי ימין קיצוני את חג פורים בהילולה סמוך לקברו של ברוך גולדשטיין בקריית ארבע. הם יקראו במגילה, ישתכרו עדלאידע ויתחפשו. בין התחפושות הצפויות - ראש מינהלת ההתנתקות, יונתן בשיא, במדי אסיר ואזיקים.

  

היו פעילים שהסבירו, שלא כדאי השנה התחפש לראש הממשלה - כי כשחבריהם יהיו שיכורים, "הם עלולים לחשוב שזה אכן ראש הממשלה ולהרביץ לו מכות".

  

ביום חמישי בערב, כאשר יקראו במגילה צופים המארגנים שלקבר יגיעו בין 100 ל-150 אנשים. תחפושות נוספות שצפויות לזכות לפופולריות ברוח ההתנתקות: חיילים שמתכוונים לסרב פקודה ושוטרים שמתכוונים לסרב פקודה. 

 

"ההילולה של גולדשטיין מקבלת משמעות אחרת נוכח הכוונה לגרש יהודים מאדמתם והיא מסמלת מבחינת רבים - בקריית ארבע, בחברון, פעילי ימין ונוער הגבעות - את הטיפוס היהודי שלא מקבל עליו את המציאות ולא נגרר אחרי אחרים", אמרו פעילים בימין הקיצוני והוסיפו כי "באותה תקופה של גולדשטיין נרצחו יהודים והוא לא שתק".