תנובה סיימה את שנת 2004 ברווח נקי של 160 מיליון שקל, שיפור קל לעומת רווח נקי של 150 מיליון שקל ב-2003. לאור התוצאות העיסקיות תחלק תנובה לעובדים ולבעלי המניות 32 מיליון שקל. 10% מהסכום וחולק לעובדים, 10% לתנועות ההתיישבות השותפות בתנובה והיתרה לבעלי המניות.
נתונים אלה הוצגו באסיפת מועצת תנובה שהתקיימה אתמול. האסיפה היתה אמורה לדון גם בהפרטת תנובה אך עקב דרישות הרפתנים להכליל בתשקיף סעיף בדבר שמירת זכויותיהם נדחה הדיון בעניין זה ל-20 באפריל.
מנכ"ל תנובה, אריק רייכמן, אמר כי שנת 2004 היתה אחת השנים הקשות של החברה בגלל עליית מחיר החלב הגולמי והיעדר התאמה בין מחיר החלב הגולמי למחיריהם של מוצרי החלב המפוקחים.
בנוסף, בשנה זו נפגעה תנובה מהמעבר למחלבה החדשה באלון תבור, שבמשך תקופת ההרצה גרמה לפגיעה בייצור הקוטג'. כתוצאה מכך תנובה הפסידה זמנית נתחי שוק.
כמו כן, סגרה תנובה שתי מחלבות ו-3 מרכזי הפצה. תנובה, כמו שאר המחלבות, סבלה גם ממלחמות המחירים בתחרות בין רשתות השיווק. רייכמן אמר כי ללא צעדי ההתייעלות העמוקים שנקטה תנובה לא היתה מצליחה להראות גם שיפור קל בתוצאות.
בשנת 2004 צימצמה תנובה גם את הוצאות הפרסום למחצית במטרה לשמור על הרווחיות.