אזור ים המלח התפרסם בכל העולם גם בזכות הרכב המינרלים של מי הים, המעיינות החמים, הבוץ הרפואי, האקלים היבש וריח המלוח והגופרית. אבל כבר אמרו חכמים שעל טעם וריח אין מה להתווכח, וכנראה ששני תארים עולמיים, כמה תופעות טבע נדירות והרבה בוץ שחור לא מספיקים כדי למשוך לאזור הנמוך הזה צעירים ישראלים ובכמויות הרצויות.
החבר'ה במועצה האזורית "מגילות ים המלח" הבינו שכדי להביא לאזורם צעירים ברוחם ובגילם צריכים להתרחש אירועים קצת יותר מרשימים משבר סורי-אפריקאי וכמה ימים יבשים.
חשבו ויזמו, והחודש זה קורה, בפעם התשיעית ברציפות: פסטיבל שכולו אהבה ובעיקר מוסיקה טובה, טיולים וגם נוף. צפון ים המלח מתעורר לארבעה ימים של פעילויות ומופעים, ואחר כך חוזר שוב לשנתו ואנחנו ממשיכים לפסטיבלים הבאים, כי ככה זה כשבא אביב והחגים.
השנה, פסטיבל AHAVA ים המלח יצא לדרך ב- 25 באפריל (יום ב') ויתרחב לכדי ארבעה ימים וארבעה לילות לבנים. מארגני האירוע אופטימיים נוכח המצב הביטחוני ותנאי מזג האוויר, ונערכים לכמות עצומה של מבקרים. הנה מה שמצפה למי שיועיל לרדת הכי נמוך בעולם.