מה תשתו בחג?

מדפי המשקאות ברשתות השיווק עמוסים בבקבוקים לקראת הפסח. כמה חברות השיקו במיוחד לפסח משקאות קלים חדשים, וגם בתחום היינות השפע מבלבל. עושים קצת סדר בבלגן

יהודית יהב פורסם: 20.04.05, 08:51

מדפי המשקאות ברשתות השיווק עמוסים בבקבוקים לקראת הפסח. כמה חברות השיקו במיוחד לפסח משקאות קלים חדשים, ורוב המשקאות המוגזים נמכרים בבקבוקים גדולים יותר ללא תוספת מחיר.

 

גם בתחום היינות השפע מבלבל. יינות רבים, מסוגים ומחירים שונים, מוצעים בימים אלה במבצעים, אבל רק חלק קטן ממבחר היינות שיש בארץ מגיע לרשתות השיווק. רובם, ובעיקר היותר טובים שביניהם, נמכרים בחנויות יין.

 

גם חנות היינות של הדיוטי-פרי עברה שדרוג יחד עם המעבר לטרמינל החדש ומציעה מגוון יינות מהארץ ומהעולם (לא כולם כשרים), לרבות תוצרתם של 15 יקבי בוטיק ישראליים. בדיוטי-פרי יש גם מבצע של בקבוק יין רביעי חינם. נקודה נוספת: יותר ויותר יקבי בוטיק ישראליים הופכים לכשרים, ביניהם קסטל, צרעה וזמורה. 

 

מלחמת התירוש

 

המלחמה על המותג תירוש עוד לא הסתיימה. לפני כמה שנים פנתה יבואנית היינות הגדולה הכרם לרשם הפטנטים והסימנים המסחריים, בבקשה למחוק את המונח תירוש מסימני המסחר של יקבי כרמל. לטענתה, הרישום הזה העניק לכרמל מונופול על שוק מיץ הענבים, שהיקפו מוערך בכ-6 מיליון בקבוקים בשנה, ולא אפשר לאף מתחרה כניסה לשוק.

 

לפני מספר חודשים קבע הפוסק בקניין רוחני, ישראל אקסלרד, כי מסימני המסחר של כרמל תימחק המילה תירוש. פסק דין זה, הזהה לפסק דין של בית משפט מחוזי. פסק הדין קבע עוד, כי לאחר מחיקת הסימן תוכל כל חברה, ובכללה הכרם, לייבא או לשווק מיץ ענבים לכנות אותו בשם תירוש.

 

אלא שבכך לא הסתיימה סאגת הענבים. חודש לאחר הפסיקה הגישה כרמל ערעור לבית המשפט העליון. במקביל, עוכבה מחיקת המילה תירוש, כך שהשם הוא בבחינת סימן מסחרי של יקבי כרמל, וחברות אחרות אינן יכולות להשתמש בו.

 

משקאות קלים 

 

פריגת הוציאה את כיופים ירוקים, סדרת משקאות קלים על בסיס ענבים ירוקים בשלושה טעמים: ענבים ירוקים, קיווי ופטל. הסדרה משווקת במהדורה מוגבלת לקראת הפסח. המחיר: 6-5.50 שקלים. כל הקונה 3 בקבוקים ממשפחת המשקאות הקלים בכל הטעמים מקבל במתנה 2 כוסות יוקרתיות (המחיר לבקבוק 6.5-6 שקל). כל הקונה 2 יחידות פריגת פריז קפוא (כ-8 שקל ליחידה) מקבל ספר מתכונים על בסיס מוצרי פריגת בתוספת 19.90 שקל.

 

פריגת סחוט: כל הרוכש מארז 2 בקבוקים (25-22 שקל) מקבל מתנה מפת פיקניקים של הוצאת מפה.

 

פרימור: בקבוקי 2 ליטר של מיץ תפוזים סחוט טרי ולימון-נענע באריזה מוגדלת עם תוספת 20% ב-23.10 שקל.

 

סיידר הגליל ב-8 שקל בקניית 2 בקבוקים 1 ליטר כל אחד. הסדרה כוללת 6 טעמים שונים (ברשת ריבוע כחול ושופרסל). מבצע קנה 2 בקבוקי סיידר 1 ליטר וקבל בקבוק נוסף במתנה (ברשת קלאבמרקט).

 

ספרינג: קונים 3 בקבוקי ספרינג 1.5 ליטר ומקבלים בקבוק נוסף במתנה (כ-6 שקל לבקבוק).

 

תפוזינה: קונים 3 בקבוקי 1.5 ליטר ומקבלים בקבוק נוסף במתנה (כ-6 שקל).

 

ג'אמפ: בקבוק מיץ ענבים אשכול במתנה ברכישת 4 בקבוקי ג'אמפ 1.5 ליטר, המחיר: 5-5.5 שקל (ברשת שופרסל).

 

קריסטל: שלישיית תפוזים, ענבים או טעם קולה 2 ליטר לבקבוק: 12-10 שקל.

 

מי עדן: החזירה לקראת פסח לחנויות מים מוגזים מי עדן מוגז עדין במארז רביעיית בקבוקי 1.5 ליטר. 14-13 שקל לרביעייה.

 

סודה טמפו: שישייה 1.5 ליטר ב-13.90 שקל.

 

סודה סופר דרינק: שישייה ב-10.99 שקל (ברשתות טיב טעם, זול פה, שיווק השקמה, יד יצחק, ממן ומינימרקטים).

 

סודה שוופס במארז רביעייה 1.5 ליטר ב-12-10 שקל.

 

ספרייט (ודיאט): בקניית 5 בקבוקי 1.5 ליטר מקבלים במתנה בקבוק 1.5 ליטר.

 

פאנטה: בקניית 3 בקבוקי 1.5 ליטר במארז מקבלים במתנה בקבוק 1.5 ליטר.

 

משפחת הקולה

 

קוקה קולה (כולל דיאט, לימון ונטול קפאין): בקניית מארז שמינייה 1.75 ליטר מקבלים 1.5-2 ליטר במתנה, כלול במארז (המחיר לשמיניית קוקה קולה: 39-35 שקל); בקניית מארז שלישייה מקבלים 750 מ"ל במתנה (כלול במארז).

 

RC קולה 2 ליטר בשישייה במהדורה מוגבלת לפסח במחיר כ-21 שקל.

 

פפסי: בקבוק משפחתי 1.5 ליטר במתנה ברכישת תיבת שישייה לבחירה מסדרת פפסי, הכוללת פפסי מקס, פפסי, 7 אפ ודיאט 7 אפ. מחיר לבקבוק: 5-4.50 שקל.

 

קולה של סופר דרינק: שישיית 1.5 ליטר ב-14 שקל.

 

מיץ ענבים

 

מיץ ענבים תירוש של יקבי כרמל: 12-10 שקל לבקבוק 750 מ"ל.

 

תירוש בבקבוק 1 ליטר: 15-12 שקל

 

תירוש זני (עשוי מזן אחד של ענבים כמו מרלו או קברנה): 17-13 שקל.

 

מיץ ענבים ברקן אשכול של יקבי ברקן 750 מ"ל ב-5 שקלים בסופר-פארם למי שקונה 6 מוצרים.

 

מיץ ענבים שפע שוק (מותג פרטי בסניפי הרשת) 1 ליטר: 9.74 שקל או 32 שקל ל-4 בקבוקים.

 

מיץ ענבים בסט סלר (מותג פרטי של רשת שופרסל): 12-8.50 שקל בהתאם לסניפים ולתת-סניפים לבקבוק 750 מ"ל: 15.95-10.24 לליטר.

 

מיץ ענבים פריימר קלאב (מותג פרטי של רשת קלאבמרקט) 11.15-8.15 (בסניפי הרשת).

 

מיץ ענבים הכורמים 750 מ"ל: 9.50-8.50 שקל.

 

הכורמים 1.5 ליטר: 18-14 שקל.

 

מיץ ענבים עינב 750 מ"ל של יקבי בנימינה 14-10 שקל.

 

מיץ ענבים וואלה 1.5 ליטר של יקבי אפרת: 18-14.50 שקל.