מפעלי תשלובת מילואות מתחילים בימים אלה להתחרות בחברת החשמל ולהפיק 45% מצריכת החשמל שלהם, וחלקים נוספים מתצרוכת האנרגיה שלהם, בדרכים אלטרנטיביות. זאת, במסגרת הרפורמה במשק החשמל, המעודדת יצרנים פרטיים במשק להפיק חשמל באופן עצמאי.
תשלובת מילואות ירכשו 45% מתצרוכת החשמל שלהם מהמפעל הסמוך של חברת רפאל.
בנוסף להפקת החשמל העצמאית, החלה מילואות לרכוש מרפא"ל את עודפי החשמל, שרפא"ל מייצרת ואינה משתמשת בהם בשעות השיא. לרפא"ל יש תחנת כוח, הפועלת בשיטת הקוגנרציה, ובחלק משעות היום היא מייצרת יותר ממה שדרוש לשימושה העצמי. החשמל מוזרם מרפא"ל למפעלי מילואות בעמצאות התשתיות הקיימות של חברת החשמל.
כמו כן, יפיקו מפעלי מילואות קיטור במהלך קירור מכונות הדיזל-גנרטורים של המפעלים, וישתמשו בו להפקת אנרגיה שתפעיל את פעילות החימום, החיטוי ותהליכי ייצור נוספים.
"שיתוף הפעולה הכלכלי-לוגיסטי עם שכנינו בהפקת חשמל מאפשר לנו לשמור על איכות הסביבה ולחסוך במשאבים", אומר מנכ"ל מילואות, יובל אורן. "התחרות הפרטית במשק החשמל עושה טוב לכולם".
תשלובת מילואות היא קונצרן של חברות תעשייה בתחומי המזון, החקלאות, והאריזה הפועל במפרץ חיפה, וכולל את מילוז, מילופרי, מילובר, מילודע, מילועוף, מילוסיב, תדיעד, ומילוקור. הקונצרן נמצא בבעלות משותפת של 32 קיבוצים ו-2 מושבים שיתופים מצפון הארץ.