היום (ג') יציין ארגון הבריאות העולמי יום ללא עישון, המתקיים בכל המדינות החברות בארגון מאז שנת 1987. יום זה נועד להעלות על סדר היום את נושא העישון וסיכוניו, ולהגביר את המודעות למניעת תמותה ותחלואה ממחלות הנגרמות בעקבות העישון.
מנתוני ארגון הבריאות העולמי עולה כי מדי שנה מתים כ– 5 מליון בני אדם בעולם כתוצאה מעישון. עישון הוא הגורם המרכזי למותם של560 איש מידי שעה, ו-13,400 איש מידי יום. התחזיות צופות כי עד שנת 2020 במידה ומספר המעשנים לא יפחת, ויגדל מספר המתים כתוצאה מעישון ל - 8.4 מליון בני אדם מדי שנה. התחזיות אף צופות כי עד שנת 2025 יעשנו 1.7 מיליארד איש בעולם, כיום מעשנים כ- 1.3 מיליארד איש.
מידי שנה מתים מידי בישראל כ-10 אלפים ישראלים כתוצאה ממחלות שנגרמו בשל נזקי העישון. מספר זה גבוה יותר ממספר האנשים המתים בתאונות דרכים, מלחמות ופעולות טרור גם יחד. על פי נתוני דו"ח שר הבריאות על מצב העישון בישראל, 24 אחוז מבני 18 ומעלה מעשנים. כ-30 אחוז מהגברים הישראלים בכל הגילאים מעשנים, וכך גם 21 אחוז מהנשים.
בישראל לקראת יום זה תערוך האגודה למלחמה בסרטן מסע הסברה בשיתוף משרד הבריאות וארגוני בריאות נוספים בארץ שיכריזו על יוזמות בתחום הגמילה, ההסברה והמניעה. בנוסף, ינסו לשכנע אתכם גם הפעם, להפסיק לעשן – ולו ליום אחד.
ומה עוד התחדש השנה במלחמה בעישון?
רוצים להפסיק לעשן? הצטרפו לפורום הגמילה שלנו