ביקשנו ממולי אפשטיין, פיזיולוג מאמץ במרכז לרפואת ספורט ולמחקר שבמכון וינגייט, להעריך למעננו את כל סוגי הספורט הפופולריים. אפשטיין מבהיר איזה ספורט טוב "רק בשביל הכיף", איזו פעילות מועילה רק להפגת מתחים, מתי העיסוק בספורט הוא מסוכן ועלול להסתיים בהתקף לב ואיך אפשר באמת להסיר שכבות שומן ולפתח גוף חטוב.
לדברי אפשטיין, שיפור ההופעה תלוי בשני גורמים, שאין להקל ראש באף אחד מהם – פעילות גופנית ותזונה. חיטוב הגוף אפשרי רק אם עושים שני דברים בבת-אחת: מפחיתים את אחוזי השומן בגוף ובונים את נפח השרירים. משטר תזונתי הוא חובה. עיסוק בספורט בלי משטר תזונתי לא ייצור את התוצאה המקווה.
אפשטיין מסביר, כי יש לבחור בפעילות המשלבת שני גורמים: פעילות אירובית לשריפת קלוריות והקטנת כמות השומן בגוף יחד עם פעילות לבניית שרירים.