הממשל האמריקני מתכוון להשיק בקרוב אתר אינטרנט בו יפורסמו פרטים אודות עברייני מין המתגוררים במדינות שונות בארה"ב. במשרד המשפטים מקווים שהאתר יעלה לרשת בעוד כחודשיים, ומוסרים כי המדינות אינן מחויבות למסור מידע, ויעשו זאת על בסיס התנדבותי.
התובע הכללי האמריקני, אלברטו גונזלס, הכריז ביום ו' על הקמת האתר, National Sex Offender Public Registry (או NSOPR), במהלך "היום הלאומי לילדים הנעדרים". "הטכנולוגיה
הזו תאפשר לכל האזרחים, כמו גם לנציגי רשויות החוק, לחפש את המידע העדכני ביותר ברשת אודות זהותם ומיקומם של עברייני מין", הוא אמר במהלך מסיבת עיתונאים.
האתר העתידי יכלול נתונים שכבר עתה ניתן למצוא ברשת, באתרים עצמאיים שהקימו 49 מדינות בארה"ב. כל מדינות ארה"ב, מלבד אורגון, מפרסמת שמות, תמונות ומידע לגבי מספר אזרחים שהורשעו בעבירות מין שונות, בעיקר כאלו שבהן היו מעורבים ילדים, אולם לכל מדינה יש חוקים ותקנות משלה בנוגע לאפשרויות הגישה למידע. אולם, לראשונה, יוכלו הגולשים לבצע חיפוש כולל, על מנת לקבוע אם אדם שהורשע בעבירות מין נמצא במדינה כלשהי או עבר לאחרת.
הטכנולוגיה מאחורי ה-NSOPR תבסס על קישוריות בין משרד המשפטים לבין אתרי הרשויות במדינות השונות, זאת, באמצעות שירותי רשת ו-XML. באתר ניתן יהיה לאתר מידע באמצעות שם, מיקוד, איזור גיאוגרפי ושאילתות אחרות. בשלב הראשון רוצים במשרד המשפטים להציע לציבור אתר שיכלול מידע מ-20 מדינות לפחות.
קריאה ציבורית לחשיפת המידע
פעילי פרטיות בארה"ב נזהרו עד כה מלתבוע לחשוף את שמותיהם של עברייני מין שכבר ריצו את עונשם. אך בעקבות כמה חטיפות ורציחות, שזכו לתהודה ציבורית רבה, בהן המקרה של ג'סיקה לאנספורד מפלורידה, ילדה בת תשע, שנחטפה מביתה ונרצחה על ידי עבריין מין שהתגורר בסמוך, גבר הלחץ הציבורי על הרשויות לחשוף את המידע.
"עלינו לפעול ביתר יעילות כדי לעקוב אחר עברייני מין מורשעים, ואחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות מאגר מידע לאומי, הזמין לציבור", אמר הסנטור הדמוקרטי ביירון דורגאן מצפון דקוטה.
דורגאן הגיש הצעת חוק ליצירת מסד נתונים לאומי לאחר שהרשויות עצרו עבריין מין ממינסוטה בחשד לרצח אישה סמוך לגבול של צפון דקוטה. לדברי הסנטור, החשוד לא הופיע ברשומות של מדינת צפון דקוטה.