טוני בלייר: אנגליה גאה בליברפול

באנגליה לא נרגעים מחגיגות הניצחון של ליברפול. ראש הממשלה, טוני בלייר: "המדינה גאה. זה היה משחק מדהים ומבריק". הקפטן סטיבן ג'רארד: "אני נשאר בליברפול ומודה לאוהדים הנפלאים". התקשורת באנגליה: "אירופה נכבשה על ידי ליברפול"

ynet פורסם: 26.05.05, 01:29

לא רק 70 אלף האוהדים באיצטדיון אטא-טורק באיסטנבול ומיליוני הצופים ברחבי העולם התקשו לעכל את המשחק המדהים בין ליברפול למילאן בגמר ליגת האלופות. גם שחקניו של רפא בניטס לא האמינו אחרי הזכייה החמישית בתואר והחזרה מפיגור 3:0 במחצית להנפת הגביע החשוב ביותר בכדורגל האירופי.

 

 

 

 

הקפטן סטיבן ג'רארד, שהניף את הגביע, הודה לרפא בניטס: "צריך לתת קרדיט למאמן שלנו , הוא לא נתן לנו להוריד את הראש. אני מאושר ורוצה רק להודות לאוהדים הנפלאים, ליו"ר ולשחקנים". כאשר נשאל אם ימשיך בליברפול, אמר: "אי אפשר לעזוב אחרי משחק כזה"

 

המאמן בניטס אמר בסיום: "אין לי מילים לתאר את ההרגשה. כאשר קפטן כמו ג'רארד מבקיע אז כל הקבוצה נסחפת אחריו ומעלה את הרמה שלה".

 

ראש ממשלת אנגליה, טוני בלייר, קיבל בסיום המשחק ברכות בטלפון מראש ממשלת טורקיה, רקאפ טאיפ ארדוגאן. בלייר שלח מסר לחדר ההלבשה של אלופת אירופה הטריה, לידי המאמן בניטז: "לא ייאמן, מדהים, מבריק. כל המדינה גאה בכם".

 

אף קבוצה לא חזרה מפיגור של שלושה שערים בגמר, אבל האדומים לא נכנעו להיסטוריה. ג'יימי קראג'ר התרגש מכל רגע: "אני לא חושב שמישהו אי פעם ראה משחק כזה. במחצית רצה בניטס רק להשאיר את הראש שלנו למעלה".

 

סמי היפיה: "ההצלה המדהימה של דודק והפנדלים, דקות מאוחר יותר, הביאו לנו את הגביע. הוא גיבור היום. בהתחלה מילאן עלתה ל-0:3 וכולם חשבו שהמשחק גמור. לא ויתרנו ובסוף עשינו זאת. זה היה קאמבק מדהים, מהרגע שהבקענו את השער הראשון היה לנו סיכוי".

האדומים רצים אל האושר, מיד לאחר הניצחון בפנדלים (צילום: רויטרס)

 

ייז'י דודק, הגיבור הגדול של הפנדלים: "זה היה הלילה שלנו, עשינו עבודה גדולה. חיכיתי לרגע הזה, ידעתי שננצח את המשחק, אבל אני לא מבין איך הצלחתי לעצור את הפנדל של שבצ'נקו".

 

התקשורת באנגליה: "לילות התהילה חזרו לחיים" 

 

"האריות האנגלים - סטיבן ג'רארד וג'ימי קראגר, המריצו את הקאמבק הגדול ביותר בזירה הגדולה ביותר", דיווח הבוקר (ה') הסאן הבריטי לקוראיו. "מילאן, שנראתה כל כך מתנשאת כשהובילה 0:3, הסתחררה כשג'רארד, סמיצר וצ'אבי אלונסו הישוו בהתפוצצות של חמש דקות במחצית השניה".

יש גביע (צילום: איי.פי)

 

בעיתון התייחסו להחלטה של אופ"א לא לאפשר לליברפול להגן על תוארה בעונה הבאה מכיוון שסיימה רק במקום החמישי בליגה האנגלית: "אפשר לצאת אולי מעודדים מההחלטה הזו, כי מה יכול להתחרות בזכיה הכי סטייליסטית בהסטוריה? מילאן יוצאת עם כלום ממשחק בו היה לה את הכל".

 

ג'רארד נבחר לאיש המשחק כשקיבל ציון 9 ב'סאן' ואחריו דורג קראגר עם ציון 8. כל האחרים קיבלו 6 ו-7 פרט להארי קיואל שהוחלף אחרי 23 דקות וקיבל ציון 4. במילאן קאקה קיבל ציון 8, שבצ'נקו, קרספו ויאפ סתאם 7, וכל היתר 5 ו-6.

 

ה'דיילי מירור' שיבח את מנג'ר ליברפול: "המאסטרו ראפה הוכיח שהוא הבוס". העיתון כתב שהמאמן הספרדי נכנס לרשימת מאמני הזהב הגדולים של ליברפול שהביאו לה את הזכיה בליגת האלופות, והצטרף לשמות אגדים כמו ביל שנקלי, בוב פייזלי וג'ו פייגן.

 

דודק עוצר את הפנדל האחרון (רוייטרס)

 

ה'טיימס' כתב: "ג'רארד דירבן את ליברפול לחזור מהמוות. ג'רארד וחבריו הרוויחו מקום בהיכל התהילה". ה'גוארדיאן': "ליל התהילה של האדומים". ה'דיילי מייל': "האדומים ניצחו מותחן בפנדלים".

 

ה'דיילי אקספרס' דיווח על חגיגות הניצחון בעיר ליברפול, כאשר אלפי אוהדים משולהבים הציפו את הרחובות והמשטרה נאלצה לעצור ארבעה אנשים. קצין משטרה בליברפול אמר: "מעולם לא ראיתי כל כך הרבה אנשים במרכז העיר". ה'טלגראף': "אירופה נכבשה על ידי ליברפול". ה'אינדפנדנט': "הבציר של ליברפול הניב שיר עלילה וניצחון בטורקיה. יקח זמן להסביר את זה בהסטוריה הרעשנית של הקבוצה". בכותרת נוספת נכתב: "ליברפול החייתה את לילות התהילה של אירופה".