דאו-ג'ונס ירד ב-1.6%; נאסד"ק ירד ב-1.0%

פרשנים: התייקרות הנפט, שוק הנדל"ן צונח, שיפור בשוק-העבודה

ynet עודכן: 23.06.05, 23:38

לאחר התוצאה המעורבת שסגרה אמש את המסחר בבורסות העיקריות של ארה"ב, נרשמו היום (ה') ירידות.

 

הנתונים, בסיום המסחר בניו-יורק: מדד דאו-ג'ונס ירד בשיעור 1.57% (תנודה בת 167 נקודות),  ונסגר על 10,421 נקודות; מדד נאסד"ק ירד בשיעור 1.02% (תנודה בת 21 נקודות), ונסגר על 2,071 נקודות.

 

פרשנים אמרו כי התנודות הנ"ל הושפעו, במיוחד, מהגורמים הבאים: התחדשה העלייה במחירי האנרגיה הבסיסית (59.42 דולר לחבית-נפט); נפילה (0.7%) בשוק הדיור מיד-שנייה, אם כי השוק (מכירות בקצב שנתי של 7.13 מיליון יחידות-דיור) נותר ברמה של כמעט שיא (באפריל נרשם קצב מכירות שנתי של 7.18 מיליון יחידות). נתוני שוק העבודה (בשבוע שעבר היו רק 314 אלף תביעות ראשונות לדמי-אבטלה, לעומת 334 אלף בשבוע שקדם לכך ועל רקע ציפיות שיהיו 330 אלף) מלמדים כי המעסיקים מזהים ביקוש אשר מצדיק גיוס עובדים שהיו מיותרים עד כה - אבל עליית הנפט (זמנית) אל 60.05 דולר לחבית ביטלה את ההשפעות החיוביות של נתונים אלה.

 

במוקדי המסחר

 

המניה של מרק (תרופות) ירדה בשיעור 2.3%; היום פורסם מידע לא-רשמי ולפיו התאגיד ניסה כבר בשנת 2000 לשנות את ואיוקס כדי להגביר את בטיחותה (שכנראה נחשבה מפוקפקת כבר אז), אבל לא עשה זאת ולפני כמה חודשים נאלץ להפסיק את שיווקה בגלל חששות מהשפעות קטלניות.

המניה של ג'נרל-אלקטריק ירדה בשיעור 2.4%; החברה מתכננת אירגון-מחדש, שיבנה אותה על בסיס 6 חטיבות.

 

מניות ישראליות

 

 
פורסם לראשונה 23.06.05, 17:06