לאחר הירידות שסגרו אמש את המסחר בבורסות העיקריות של ארה"ב, נרשמו גם היום (ו') ירידות.
הנתונים, בסיום המסחר בניו-יורק: מדד דאו-ג'ונס ירד בשיעור 1.19% (תנודה בת 124 נקודות), ונסגר על 10,298 נקודות; מדד נאסד"ק ירד בשיעור 0.84% (תנודה בת 17 נקודות), ונסגר על 2,053 נקודות.
פרשנים אמרו כי התנודות הנ"ל הושפעו, במיוחד, מהמשך עליית מחירי האנרגיה הבסיסית (כמעט 60 דולר לחבית-נפט) - אשר נחשבים לנטל על המשק ומכשול לצמיחה. הן התעלמו מן הגורמים הבאים: נתוני המשק (בחודש שעבר הייתה עלייה בשיעור 5.5% בתחום ההזמנות למוצרים בני-קיימא, כלומר הזינוק החזק ביותר זה 14 חודש, על רקע ציפיות לעלייה בשיעור 1.9%) אשר מלמדים כי יש ביקוש אשר יכול להוות מניע לצמיחה; ושוק הנדל"ן (בחודש שעבר היה גידול של 2.1% במכירת בתים חדשים) אשר מהווה עוד מנוע לצמיחה זו.
במוקדי המסחר
בתחום הפיננסים, תאגיד סיטיגרופ וחברת לג-מייסון הסכימו על החלפת נכסים בשווי 3.7 מיליארד דולר: התאגיד ייתן לחברה את עסקי ניהול-הנכסים שלו, ויקבל ממנה את עסקי הברוקרים והדילרים שלה. המניה של סיטיגרופ עלתה בשיעור 0.2%, והמניה של לג-מייסון עלתה בשיעור 15.3%.
המניה של חברת גיידנט (ציוד רפואי) ירדה בשיעור 6.9%; החברה הודיעה לרופאים כי עליהם להפסיק את השימוש בהתקן שלה המיועד לחולי-לב, בגלל התמשכותן של בעיות הבטיחות בשימוש זה.
מניות ישראליות