דאו-ג'ונס עלה ב-0.7%; נאסד"ק עלה ב-1.0%

פרשנים: למרות היעדר חדשות עסקיות, התייקרות הנפט, אכזבה ממדד ההזמנות-ממפעלים

ynet עודכן: 05.07.05, 23:26

לאחר יום-חופשה אתמול (חגיגות עצמאות), ולאחר התוצאה המעורבת שסגרה ביום שישי את המסחר בבורסות העיקריות של ארה"ב, נרשמו היום (ג') עליות.

 

הנתונים, בסיום המסחר בניו-יורק: מדד דאו-ג'ונס עלה בשיעור 0.66% (תנודה בת 68 נקודות), ונסגר על 10,372 נקודות; מדד נאסד"ק עלה בשיעור 1.04% (תנודה בת 21 נקודות), ונסגר על 2,079 נקודות.

 

פרשנים אמרו כי התנודות הנ"ל נגרמו עקב הגורמים הבאים:  נתוני המשק (הזמנות ממפעלים רשמו עלייה בשיעור 2.9% בחודש מאי) משכנעים כי ההתאוששות בכלל אינה כה איטית; ענק הקמעונות וול-מארט מעריך כי ביוני היה גידול בקניות. הן התעלמו, במיוחד, מהגורמים הבאים: כמעט אין חדשות מעולם העסקים; עליית מחירי האנרגיה הבסיסית (59.59 דולר לחבית-נפט);  ההזמנות-ממפעלים (לעיל) עלו בעיקר בזכות ציוד-תעבורה, הכולל בעיקר מטוסים - שבלעדיו, נרשמה ירידה בשיעור 0.1% בדיוק.

 

במוקד המסחר

 

המניה של וול-מארט (קמעונות) עלתה בשיעור 3.2%; החברה הודיעה כי ביוני יירשם גידול (4.5%) בהכנסותיה.

 

מניות ישראליות

 

 
פורסם לראשונה 05.07.05, 17:01