רובוט של יצרנית הרובוטים היפנית Tmsuk מדגם Tmsuk T63 תקף את ג'וניצ'ירו קואיזומי, ראש ממשלת יפן בעת ביקור שערך בשבוע שעבר במפעל.
החברה, אשר מייעדת כמה מדגמי הרובוטים שלה עבור עבודות שמירה ואבטחה, הציגה בפני קואיזומי את אחד מהרובוטים. אך כמו בסרטי המדע הבדיוני הקלאסיים, משהו השתבש, כפי שמראה הסרטון הבא.
בתחילה הכל נראה טוב ויפה וקואיזומי לחץ את ידו של הרובוט לעיני הצלמים ואף בירך אותו לשלום. אך המחווה הידידותית הפכה עד מהרה למביכה בעת שראש ממשלת יפן קיבל הסבר (ולצערו גם הדגמה) כיצד רובוט האבטחה פועל.
בעת הגנה והתקפה הרובוט מסתובב ומתיז מגבו על הפושע גז מדמיע.
משום מה הרובוט זיהה את קואיזומי כעבריין מועד והסתובב מיד על מנת להתיז עליו גז בשביל להרחיק אותו. קואיזומי שהופתע, נסוג במהרה לאחור בעודו מנפנף את הגז מעליו.
סרטון הווידאו שתיעדה החברה מראה כי קשה היה באותו רגע להסתיר את המבוכה והצחקוקים והגיחוכים בקעו מפי כל.
עבירה על חוק הרובוטים
הרובוט "העבריין" עבר על החוק הראשון של אסימוב (המכונה אבי הרובוטיקה) אשר פירסם את חוקי הרובוטיקה המפורסמים.
אותם חוקים קובעים,
כי רובוט לעולם לא יפגע באדם ותמיד יישמע להוראותיו. כמו כן, לעולם לא יגרום הרובוט (ולא ייתן שייגרם...) נזק לאנושות.
אסימוב, שכתב את סיפוריו בשנות הארבעים ראה בבירור את החשיבות שיכולה להיות לקשר בין מכונות ובין בני אדם. בספר סוזן קאלווין מנסה לנתח את ההתנהגות והלשון של הרובוטים שתוכננו ונוצרו בידי בני אדם, ואולם באותו הזמן עולים על יוצריהם כמעט בכל משימה ותפקיד. חלק חשוב באנליזות שלה הם שלושת חוקי הרובוטיקה (החוקים בלבד הם בתרגומו של עמנואל לוטם):
על אף שהרובוט של Tmsuk לא פצע את ראש ממשלת יפן, הוא מתוכנת לאלימות נגד בני אדם, גם אם מדובר בפושעים. לא מדובר "בעבירה" הראשונה נגד חוק הרובוטים: צבאות מערביים, כולל ארה"ב, בוחנים שימוש ברובוטים שישולבו בכוחות לוחמים, אם כי בשלב ראשון תפקידם יוגבל לסיוע ללחימה.