טבע חונכת מפעל חדש בירושלים

המפעל השני של טבע בירושלים וה-20 שהקימה החברה בעולם הוקם בהשקעה של 80 מיליון דולר. המפעל ייצר בכל שנה 8 מיליארד טבליות, ויעסיק בעתיד 500 עובדים חדשים

תני גולדשטיין עודכן: 12.09.05, 00:43

חברת טבע חונכת היום (ב') בהר חוצבים בירושלים מפעל לייצור טבליות בשהוקם השקעה כוללת של 80 מיליון דולר. מפעל זה עתיד לייצר בשלב הראשון 4 מיליארד טבליות בשנה, ועם סיום השלב השני ייצר כ-8 מיליארד טבליות בשנה. החברה מציינת כי המפעל עתעיד להעסיק 500 עובדים.

 

המפעל משתרע על שטח של 25 אלף מטרים רבועים וייצר למעלה מ-100 מוצרים שונים בשנה. בתפוקה מלאה עתיד המפעל לייצא תרופות בסכום של למעלה מ- 500 מיליון דולר בשנה.

 

המפעל החדש הוא המפעל ה-20 של החברה ברחבי העולם, ומצטרף למפעל הקיים באזור התעשייה הר חוצבים בירושלים. הקמתו הינה חלק מתהליך התרחבות של החברה, שמרחיבה את בסיס היצור שלה במטרה לענות על הצרכים המשתנים של לקוחותיה ברחבי העולם.

 

לדברי ישראל מקוב, מנכ"ל טבע: "בישראל קיים הון אנושי איכותי המהווה את הבסיס לבחירתנו להקים מרכזי מצוינות גלובליים בתחומי הניהול, הייצור, המחקר והפיתוח פה בארץ. המפעל החדש בירושלים, בין הגדולים מסוגו בעולם, הינו דוגמא למרכז מצוינות גלובלי " .

 

" טבע, כחברה ישראלית-גלובלית, בחרה להעצים את היתרון התחרותי הגלום בישראל באמצעות השקעה של עשרות מיליוני דולרים בשנה בתשתית תעשייתית בארץ, המאפשרת לנו להרחיב את כושר היצור בישראל ולהמשיך להיות היצואן המוביל במשק".

 

 
פורסם לראשונה 11.09.05, 18:55