מי יזכה השנה?

הגיעה השעה לשלוף את ההימורים, הניחושים והתחזיות בנושא הזוכים באמי: מי ילך הביתה עם פסלון, ומי יעטה חיוך מזויף וימחא כף למנצחים

אסף שפירא פורסם: 14.09.05, 15:43

"וויל וגרייס" ו"עקרות בית נואשות" (אצלנו ב- +yes) הן הסדרות המובילות השנה את רשימת המועמדויות עם לא פחות מ-15 לכל אחת מהן, כולל לסדרה הקומית הטובה ביותר. "אבודים" (אצלנו ב-XTRA HOT) מובילה השנה את קטגוריית הדרמה עם 12 מועמדויות. "אמריקן איידול" מובילה בקטגוריית הריאליטי עם שש מועמדויות.

 

הרשת המובילה ברשימת המועמדויות היא HBO עם 93 קטגוריות שבהן מועמדות התוכניות שלה לזכייה. את הרשתות הארציות מובילה CBS, אשר גם משדרת השנה את הטקס, ושהתוכניות שלה מועמדות ב-59 קטגוריות. אחריה נמצאת NBC עם 54 מועמדויות, ABC עם 51, FOX עם 49, UPN עם שלוש ו- WB עם שתיים.

 

מבין ערוצי הכבלים OBH כאמור מובילה. מתחרתה שואוטיים השיגה 17 מועמדויות, רשת A&E קיבלה 10, והרשתות FX ו- TNT קיבלו שמונה כל אחת. ולקטגוריות החשובות:

 

סדרת דרמה: "דדווד", "אבודים", "עמוק באדמה", "24", "הבית הלבן". "אבודים" היתה אחד משני להיטי הענק של העונה החולפת, אהודת המבקרים והקהל כאחד. סיכוייה לנצח נראים מובטחים. אלא של- HBO יש רקורד זכיות מוצלח בקטגוריה, ומצביעי האמי יכולים גם לתת את קולם ל"דדווד", שממנה התעלמו עד כה, או ל"עמוק באדמה", שהסתיימה השנה.

"24" הביאה השנה את העונה הטובה ביותר שלה, אך מול שאר הסדרות סיכוייה פחותים. ו"הבית הלבן"? היא נמצאת שם כנראה מכוח האינרציה.

 

קומדיה: "משפחה בהפרעה", "עקרות בית נואשות", "כולם אוהבים את ריימונד", "סקרבס", "וויל וגרייס". הלהיט הגדול ביותר של העונה החולפת הוא "עקרות בית נואשות", וכמו "אבודים", סיכוייה לצאת ללא הפסלון נראים קלושים. ההפתעה יכולה לבוא אם מצד "כולם אוהבים את ריימונד", שסיימה תשע עונות מצליחות, ואהובה על בוחרי האמי, או מצד "משפחה בהפרעה", אהודת המבקרים אך מאותגרת הרייטינג, שזכייה יכולה לעזור לאחוזי הצפייה שלה לעלות.

 

שחקן בסדרת דרמה: האנק עזריה ("האף"), יו לורי ("האוס"), איאן מקשיין ("דדווד"), ג'יימס ספיידר ("בוסטון ליגל"), קיפר סאתרלנד ("24"). איאן מקשיין ("דדווד") זכה בגלובוס הזהב, כך שסיכוייו לקחת גם את האמי נראים טובים למדי, על אף שזאת מועמדותו הראשונה לפרס. ג'יימס ספיידר כבר לקח את הפרס בעבר (אם כי זה לא ימנע מהאקדמיה ללכת על בטוח ולהעניק לו שוב) והאיום העיקרי על מקשיין יכול לבוא מעמיתו לממלכה המאוחדת, יו לורי, על תפקידו ב"האוס", אחד הלהיטים המפתיעים מהשנה האחרונה.

 

שחקנית בסדרת דרמה: פטרישיה ארקט ("מדיום"), גלן קלוז ("המגן"), פרנסס קונרוי ("עמוק באדמה"), ג'ניפר גארנר ("זהות בדויה"), מרישקה הרגיטיי ("חוק וסדר: מדור מיוחד"). שתי שחקניות קולנוע (ארקט וקלוז) מעטרות את הקטגוריה, והאקדמיה עשויה להעניק לאחת מהן את הפרס. מצד שני, פרנסס קונרוי מועמדת זו הפעם השלישית ו"עמוק באדמה" הסתיימה השנה, כך שזאת הזדמנות מצוינת ואחרונה להעניק לה את הפסלון המיוחל. היא תיאלץ להתמודד עם עוד שחקנית ש"מגיע לה" - מרישקה הרגיטיי.

 

שחקן בסדרה קומית: ג'ייסון בייטמן ("משפחה בהפרעה"), זאק בראף ("סקרבס"), אריק מקורמק ("וויל וגרייס"), ריי רומנו ("כולם אוהבים את ריימונד"), טוני שאלוב ("מונק"). באופן מסורתי האקדמיה מתלהבת מטוני שאלוב מ"מונק". מאידך, זאק בראף שדרג את מעמדו בהוליווד כשכתב, ביים וכיכב בסרט "Garden State" שזכה השנה להערכה, והאקדמיה תרצה בוודאי לפרגן לו פרס. מי יכול לאיים עליהם? ריי רומנו שחתם תשע עונות של "כולם אוהבים את ריימונד" (ו"כולם" זה גם ובעיקר האקדמיה), וג'ייסון בייטמן שייתכן והאקדמיה תרצה לפצות את אנשי "משפחה בהפרעה", אם פרס הסדרה הקומית יוענק ל"עקרות בית נואשות".

 

שחקנית בסדרה קומית: מרשה קרוס ("עקרות בית נואשות"), טרי האצ'ר ("עקרות בית נואשות"), פטרישיה היטון ("כולם אוהבים את ריימונד"), פליסיטי הופמן ("עקרות בית נואשות"), ג'יין קאזמרק ("מלקולם באמצע"). "עקרות בית נואשות" משגרת לא פחות משלוש מועמדות לקטגוריה, כאשר ניצבת בולטת מעל כולם מרשה קרוס, במועמדות ראשונה שלה, שהצליחה ליצור דמות עגולה ואנושית כברי ואן דה קאמפ. פטרישיה היטון מועמדת זו הפעם השביעית, ובאמתחתה נמצאים כבר שני פסלונים. ג'יין קאזמארק מועמדת זו השנה השישית ברציפות על תפקידה ב"מלקולם באמצע". אם מסיבה כלשהי מרשה קרוס לא תזכה, הבחירה שלי היא קאזמארק, שאי-זכייתה עד כה כבר גובל בפשע.