צרות בצרורות: הסופה הטרופית "ריטה" התגברה הערב (יום ג') בעוצמתה והפכה להוריקן בדרגה 2 עם רוחות של 150-170 קמ"ש. "ריטה" חולפה כעת במיצר המפריד בין פלורידה וקובה, ומכה באיי הקיז שדרומית לפלורידה עם גשמים עזים ומשבי רוח חזקים.
"ריטה", שהרוחות שלה מתפרשות על פני רדיוס של כ-50 ק"מ ממרכזה, נעה במהירות של כ-24 ק"מ לכיוון צפון-מערב. המסלול הזה עשוי להוביל אותה ישירות לכיוון אזור העיר ניו אורלינס, שטרם התאוששה מנזקי הוריקן "קתרינה". ההערכה היא שמעל מימי מפרץ מכסיקו החמימים תתגבר "ריטה" עוד ותגיע לדרגה 3. בסוף השבוע היא צפויה להגיע לחופי טקסס.
החשש: הסכרים המאולתרים של ניו אורלינס יקרסו
כאמצעי ביטחון, צבא ארה"ב החל לתכנן פרישה של חיילי המשמר הלאומי בלואיזיאנה וניו אורלינס. כ-20 אלף חיילים הנמצאים באזור לצורך פעולות השיקום של העיר המוצפת יהיו אלה שיסייעו לתושבים במקרה שהסופה תפגע באזור.
החשש הגדול הוא שהסכרים שנפרצו כתוצאה מפגיעת "קתרינה" לפני שלושה שבועות, ונחסמו באופן מאולתר, לא יעמדו בעומס ויקרסו שוב. התוצאה עלולה להיות הצפה מחודשת של אזורים גדולים של העיר. ראש עיריית ניו אורלינס ריי נגין הזהיר גם שתחנות השאיבה המגנות על העיר מפני הצפה, ונמצאות מתחת לגובה פני הים, לא יעמדו גם הן בעומס.

מסלולה הצפוי של "ריטה". מפלורידה לטקסס (צילום: רויטרס)
אלפי תושבי איי הקיז של פלורידה התפנו מבתיהם בהוראת הרשויות כבר לפני יממה ויותר. שיירות ארוכות של מכוניות עמוסות מיטלטלים נראו ממהרות צפונה על הכבישים העיליים המפרידים בין האיים וחצי האי של פלורידה (הפנהנדל). לצורך הקלת העומסים, פתחו הרשויות את כבישי האגרה לתנועה ללא תשלום.
אך אלפים התעקשו להישאר ונותרו מאחור חרף ההוראה. כעת הודיעו הרשויות שעליהם להישאר במקומם ולא לנסות לעזוב כעת מחשש שייפגעו. "אם לא עזבתם עד עכשיו, הישארו במקומכם", אמר המושל ג'ב בוש. "זה הזמן להתחפר", הוסיף. בוש פנה לאחיו, הנשיא ג'ורג' בוש, וביקש ממנו סיוע כדוגמת הכרזה על מצב חירום פדרלי בפלורידה לפני בוא הסופה.
ג'ים וויקלי, ראש עיריית קי ווסט, אמר שכמחצית מ-26 אלף התושבים עזבו את העיר. חלקם שוכנו במקלטים באוניברסיטת מיאמי. הוא אמר שהתושבים שעו להוראה שלו להתפנות ביתר רצינות, ככל הנראה כלקח מאירועי "קתרינה".
רשות חיזוי ההוריקנים מסרה ש"ריטה" גרמה לגאות בגובה של כ-2 מטר מעל הגובה הממוצע וגלים חזקים שיכו בחופים. כמו כן צפויים באזור כ-200 מ"מ גשם בימים הקרובים.
התושבים החוזרים נקראו לשוב ולברוח
בניו אורלינס, מיהר ראש העיר נגין לחזור בו מהודעה קודמת, ולהזהיר את התושבים מפני חזרה לעיר. ביום שני הוא הורה על תוכנית במסגרתה ישובו כ-180 תושבים לבתיהם באזורים בהם המים נוקזו ושלא ספגו פגיעה קשה.
כעת הוא הורה לתושבים שכבר הספיקו לשוב לבתיהם והחלו בשיקום הנזקים, לשוב על עקבותיהם ולהתפנות למקום מבטחים. מושלת לואיזיאנה, קתלין בלנקו, אמרה לתושבי דרום המדינה כי עליהם להיות מוכנים להתפנות בהתרעה קצרה. מאחר שמסלולה של "ריטה" עלול להביא אותה לחופי טקסס, אמרה המושלת לתושבים שעליהם להעדיף הימלטות צפונה ולא מערבה.
מושלת מדינת לואיזיאנה, קתלין בלנקו, שגם במדינתה הכתה "קתרינה" וגרמה לנזקים רבים, הכריזה על מצב חירום במערב המדינה. בלנקו גם קראה לתושבי מערב לואיזיאנה להתפנות מבתיהם ולעזוב את האזור.
מושל טקסס ריק פרי, קרא לחיילי המשמר הלאומי שלו, שנשלחו ללואיזיאנה לסייע לניצולי "קתרינה", לשוב לטקסס כדי לסייע לתושבים המקומיים בהכנות לקראת "ריטה". על פי התחזית, "ריטה" צפויה להכות בחופי העיר גלבסטון ביום שישי או שבת, אולם בגלל אופיין המפתיע של הסופות, אפשר שיחול שינוי במסלולה והיא תפנה צפונה ללואיזיאנה או דרומה למכסיקו.
"ריטה" היא ההוריקן התשיעי בעונה הנוכחית. מבין הסופות האחרות, רק שתיים פגעו בחופי ארה"ב - "דניס" ביוני ו"קתרינה" באוגוסט. הוריקן "אופליה" התקרבה מאוד לחופי קרולינה והורידה גשמים, אך לא גרמה לנזק.