מחקר: גידול חד בהכנסות ממודעות טקסט

על פי PricewaterhouseCoopers, שוק הפרסום המקוון בארה"ב נהנה מגידול בהכנסות, שמקורן בעיקר במודעות טקסט מבוססות מילות מפתח

איי פי פורסם: 27.09.05, 14:13

מודעות פרסומת המבוססות על חיפוש מונחה מילות מפתח מהווה גורם עיקרי לצמיחה בשוק הפרסום המקוון בארה"ב, שגדל בחצי השנה הראשונה של 2005 בשיעור של 26%, לסכום שיא של 5.8 מיליארד דולר.

 

על פי המחקר שערכה חברת PricewaterhouseCoopers עבור Interactive Advertising Bureau, שלא פורסם במלואו, וטרם הסתיים, עולה כי בתקופה המקבילה אשתקד, עמדו ההכנסות ממודעות המילים על 4.6 מיליארד דולרים.

 

פרסום מקוון ממשיך להיות נתח קטן מכלל שוק הפרסום האמריקני, שעל פי חברת TNS Media Intelligence, גילגל בחצי השנה הראשונה של השנה כ-71 מיליארד דולרים. 

 

המודעות הטקסטואליות, כמו אלו שניתן למצוא למשל במנעו החיפוש גוגל, מהוות 40% מסך ההכנסות מפרסום מקוון, נתח זהה לזה שרשמו ב-2004. אולם בחישוב של כלל ההכנסות ממודעות אלה זינק ב-27 אחוזים ל-2.3 מיליארד דולרים, לעומת 1.8 מיליארד דולרים. פרסומות גרפיות השיגו 20% מנתח הפרסום ומודעות הדרושים, 18%.

 

"הגידול המתמיד בהכנסות מלמד כי המשווקים עשויים להימצא בעיצומה של מגמה להעברת נתח גדול יותר של תקציבי הפרסום לשהם לרשת", אמר דיוויד סילברמן, שותף ב- PricewaterhouseCoopers. "זוהי התפתחות טבעית בהתחשב בכך שמחקרים מראים כי יותר ויותר צרכנים גולשים ברשת".