לאחר הירידות שסגרו אמש את המסחר בבורסות העיקריות של ארה"ב, נרשמו היום (ו') דווקא עליות.
הנתונים, בסיום המסחר בניו-יורק: מדד דאו-ג'ונס עלה בשיעור 1.69% (עלייה בת 173 נקודות), ונסגר על 10,403 נקודות; מדד נאסד"ק עלה בשיעור 1.26% (עלייה בת 26 נקודות), ונסגר על 2,090 נקודות.
הסברים
פרשנים אמרו כי העליות הושפעו, במיוחד, מהגורמים הבאים: הצמיחה המהירה אשר נרשמה ברבעון השלישי; ניצול הזדמנויות-רכישה, אשר נוצרו במהלך הירידות שנרשמו אתמול. הן התעלמו מהתייקרות הנפט, אשר - אף-על-פי שהביאה את הזהב השחור, בצעד צנוע, לרמת 61.22 דולר לחבית (הרבה פחות מהשיא של אוגוסט) - נתפסת כנטל עתידי, אפשרי, על המשק.
ברבעון השלישי, המשק האמריקני רשם צמיחה בשיעור 3.8% (חישוב קצב שנתי) - אשר משקיפים כינו אותה "אנרגטית במיוחד"; זאת, למרות נזקי סופות-ההוריקן ולמרות האמרת מחירי האנרגיה הבסיסית.
במוקד המסחר
המניה של מיקרוסופט עלתה בשיעור 2.7%; החברה דיווחה כי ברבעון הראשון שלה נרשם רווח בסך 3.14 מיליארד דולר (23 סנט למניה), לעומת 2.53 מיליארד דולר אשתקד (23 סנט למניה).
מניות ישראליות
בלטו בעליות:
ווקלטק עלתה בשיעור 48.78% למחיר 0.61 דולר - לאחר שהתמזגה עם TdSoft, ותיחלץ כנראה מקשייה הכספיים; ה"רוכשת" TdSoft תהיה חברה-בת של ווקלטק, אבל תחזיק 75% מהבעלות עליה.
אורכית עלתה בשיעור 18.83% למחיר 15.90 דולר - לאחר שאנליסטים (RBC) הזימו את השמועות ולפיהן הלקוח העיקרי של אורכית, חברת KDDI מיפאן, מצוי בקשיים כספיים.
אלביט-מערכות עלתה שביעור 3.87% למחיר 21.73 דולר - לאחר שהחברה-הבת שלה (שמשותפת לה ולתאלס) קיבלה הזמנה ענקית (חצי-מיליארד דולר למשך 8 שנים) ממשרד ההגנה של בריטניה.
צ'ק פוינט עלתה בשיעור 3.12% למחיר 22.17 דולר - לאחר שדיווחה כי ברבעון השלישי הגדילה את הכנסותיה (9.0%) לרמה של 141.1 מיליון דולר, ורשמה רווח בסך 78.7 מיליון דולר (32 סנט למניה) שהוא כמעט 20% יותר מאשתקד.
בלטו בירידות:
אלדין ירדה בשיעור 1.44% למחיר 17.14 דולר - לאחר שאנליסטים (אוסקר-גרוס) השאירו את ההמלצה "קנייה" במחיר יעד 23 דולר, עם הערכה מסויגת לכך שעמדה בתחזיות הנמוכות.
טבע ירדה בשיעור 1.43% למחיר 37.29 דולר - לאחר שאמש אישרו בעלי-המניות את המיזוג עם אייוואקס, בעסקה ששוויה 7.4 מיליארד דולר.
אנ.די.אס ירדה בשיעור 1.26% למחיר 36.88 דולר - לאחר שאנליסטים (קאופמן בראדרז) נתנו לה המלצה "קנייה".
אם סיסטמס ירדה בשיעור 1.06% למחיר 30.84 דולר - לאחר שתאגיד טושיבה המתחרה דיווח על זינוק (46%) ברווחים, על רקע ביקוש לשבבי-פלאש מתוצרתו.