ברי סחרוף וערן צור יבצעו משירי סומק

קונצרט פתיחת העונה של קבוצת מוסיקה נובה יוקדש לשירים מתוך ספרו החדש של המשורר

מרב יודילוביץ' פורסם: 31.10.05, 11:08

קבוצת "מוסיקה נובה" תחגוג את עונתה העשרים, שתפתח ב-23 בנובמבר, בקונצרט חגיגי של יצירות חדשות ברובן, שנכתבו לשירים מאת רוני סומק.

 

רשימת השירים של סומק שהולחנו ויבוצעו בקונצרט כוללת את "שיר אהבה פיראטי" ו"המתופף של המהפכה" שהלחין עודד זהבי. רונן שפירא הלחין במיוחד לערב זה את "מחתרת החלב" מתוך ספרו החדש של סומק שיצא לאור לפני כחודשיים ויבצע בנוסף את "יסמין. שיר על נייר זכוכית" שביצע השנה בבכורה בטקס הענקת פרסי רה"מ לקומפוזיטורים.

 

רועי ירקוני עיבד את "חיזור", "תל אביב בלילה" ו"סן פרנציסקו. סונטה על העיר שנשארה בלי מנעולים" להרכב של פסנתר, רביעיית מיתרים, סמפלרים ומחשב. קולו של סומק מסומפל בתוך היצירות. עוד יבוצעו בערב "סולו עראק" שהלחין בעז בן משה ובוצע בבכורה בפסטיבל "קול המוזיקה בגליל העליון" לפני שנתיים ו"סולו" ו"בדרך לערד" שהלחין ברי סחרוף. האמנית הבינתחומית, ענת פיק, תציג מיצג שנולד בהשראת השיר "שיניים" ומיצג וידאו נוסף יצר לכבוד ערב זה הבמאי שחר בן-חור בהשראת "בית חרושת של הטבע".

 

בקונצרט, שייערך במוזיאון ת"א, ישתתפו ברי סחרוף, ערן צור, שישיית האנסמבל הקולי החדש, יהלי תורן, מאיה דוניץ ואיריס פורטוגלי שיבצעו ויקראו משיריו של סומק.