הבטחות לחוד ובית מלון לחוד

הבטיחו סיורים באנגלית, אבל הם היו בעברית; הבטיחו מלון מוקף גנים אבל היו שם שדות תירס; הבטיחו בריכת שחיה אבל היא היתה 2 קילומטרים מהמלון. ארבעה נופשים חזרו מאוכזבים מחופשה באיטליה ותבעו את חברת "אופקים"

איתן מור פורסם: 20.11.05, 10:32

הפרת התחייבויות היא אחת העילות המרכזיות לתביעות פיצויים המוגשות נגד סוכנויות נסיעות וחברות תיירות לבתי המשפט לתביעות קטנות. נופשים שסומכים על הבטחות שניתנות להם לפני יציאתם מהארץ נוכחים לדעת במקרים רבים, כי הן אינן מתממשות - בדיוק כמו שאירע לשני זוגות, לקוחות של "אופקים נסיעות ותיירות בע"מ", במקרה שלהלן.

 

הארבעה, אנגלוסקסים שהשפה העברית אינה שגורה בפיהם, הזמינו חבילת נופש באודינה שבאיטליה וביקשו שתכלול סיורים מודרכים באנגלית. נציג סוכנות הנסיעות אופקים הבטיח להם, לדבריהם, כי המשתתפים בקבוצה יהיו ממוצא אירופי והשפה המדוברת בה תהיה אנגלית. בפועל השתתפו בטיול כמאה ועשרים אנשים, ורק ארבעת התובעים היו דוברי אנגלית וממוצא אירופי. ההדרכה בסיורים היתה, לדבריהם, רובה ככולה בעברית והמדריך לא שלט כלל באנגלית.

 

זו לא הייתה ההבטחה היחידה שהופרה. לטענתם, הוצג בפניהם מצג שווא לפיו בית המלון שבו מדובר ממוקם באזור כפרי מוקף גינות וכי יש בו בריכת שחייה ושירות הסעות לאודינה. בפועל, בית המלון היה מוקף בשדות תירס, ולא היו בו לא בריכת שחיה ולא שירות הסעות. 

 

הארבעה תבעו מחברת אופקים פיצויים בגין מצג שווא, עוגמת נפש, תסכול וחוסר הנאה בסך כולל של 17,644 שקל.

 

ספקית הנופש: מה שהובטח סופק

 

אופקים, שצירפה את ספקית חבילת הנופש - "טיולי גשר לעולם" - כצד ג' לתביעה, הכחישה את הטענה לפיה התחייבה כי המשתתפים יהיו דוברי אנגלית. בעניין מצג השווא, טען בא כוח הנתבעת כי המידע שהוצג תאם את המידע שמסרה ספקית חבילת הנופש. נציג "טיולי גשר לעולם" טען בתגובה כי כל מה שהובטח סופק, וכי היתה בבית המלון בריכת שחיה, שלדבריו היתה במרחק של כשני ק"מ ממבנה המלון.

 

השופט מוריס בן-עטר האמין לעדויות התובעים אודות ההבטחה להדרכה באנגלית ואודות מצג השווא בנוגע לבריכה, הגנים ושירות ההסעות, וקבע כי המצגים לא היו נכונים. "אני מוצא", כתב החלטתו, "כי אכן הופרו ההתחייבויות שניתנו לתובעים בעניין הרכב המשתתפים בחבילת הנופש ו'שפת הטיול' ובענייניים האחרים.

 

"הפרת ההתחבויות האמורות הסבה עוגמת נפש לתובעים ולנשותיהם", קבע השופט וחייב את חברת "אופקים" לשלם לכל תובע פיצוי בסך 2,000 שקלים ועוד 607 שקלים הוצאות משפט עבורו ועבור בת זוגו. "טיולי גשר לעולם" חויבה בפסק הדין לשלם לחברת אופקים, כהשתתפות בתשלומים לתובעים, 1,400 שקלים ועוד 714 שקלים הוצאות משפט. (3685/05)